Cine va fi ales vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba, în şedinţa din 31 mai?

Viitorul președinte al Consiliului Județean Alba va fi ales din membrii fostul PDL, cel puțin șase dintre cei zece consilieri județeni manifestându-și dorința, în diferite împrejurări, de a ocupa această funcție.

Din sursele noastre, cei care vizează funcția de vicepreședinte a CJ Alba sunt: Nicolae Albu, Tudor Ponoran, Marius Ceteraș, Raul Chiriac, Marcel Simion și Virgil Tătar.

Majoritatea au intrat în cărți după ce au aflat că secretarul general al PNL Alba, Marius Hațegan, nu își dorește nici de această dată să renunțe la business-uri pentru această funcție. Altfel, Hațegan avea de departe cele mai mari șanse.

Membrii care provin din vechiul PNL nu emit pretenții la această funcție, întrucât celălalt vicepreședinte al CJ Alba, Dumitru Fulea, provine din această fostă formațiune. De asemenea, este cunoscut faptul că Adrian Negruțiu și-ar dori, însă provine din vechiul PNL și nu are pretenții. El a pierdut ”lupta de susținere” în fața lui Dumitru Fulea, în decembrie 2016, când Florin Roman, fost vicepreședinte, a câștigat un mandat de deputat.

Ceilalți consilieri județeni – Ionuț Fulea, Vasile Stănescu și Cătălin Comșa – nu și-ar fi manifestat dorința de a ocupa această funcția rămasă vacantă, care este, de altfel, foarte tenantă, inclusiv din punct de vedere financiar. În această perioadă se duc negocieri de susținere în rândurile partidului, situația urmând să fie tranșată la finele săptămânii, iar la viitoarea ședință, din 31 mai, noul ”vice” să fie ales.

PNL are majoritate conformabilă în CJ Alba și nu are nevoie de susținerea altor consilieri județeni.

Potrivit unor surse apropiate partidului, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, nu ar avea o preferință anume și așteaptă propuneri din cadrul partidului, însă și-ar dori o persoană dinamică, responsabilă și cu chef de muncă care să completeze echipa de conducere, mai ales că noul vicepreședinte va avea în coordonare Direcţia de gestionare a patrimoniului, adică investițiile consiliului județean.

Nicolae Albu este unul dintre cei preferați pentru această funcție prin prisma faptului că este tânăr și activ. El este secretar general adjunct în Biroul Politic Județean al PNL Alba. În trecut a deținut funcția de director al Oficiului Județean de Poștă Alba, iar în prezent lucrează tot la Poștă, ca inspector de exploatare. Este de profesie jurist. Pentru o scurtă perioadă soția sa a deținut funcția de prefect al județului Alba, semn că familia Albu dispune de o susținere destul de puternică în partid.

Șanse are și reputatul antrenor și jucător de șah Marius Ceteraș, de profesie inginer electronist, și lucrează pentru Agenția de Întreținere și Servicii Energetice din Alba Iulia.

Tudor Ponoran are doar 29 de ani și este fiul primarului din Zlatna, Silviu Ponoran. În 2016 a fost ales președinte al tineretului liberal din Alba și vicepreședinte la nivel național. Este de profesie jurist și face parte din noua generație de consilieri județeni ai PNL, el ocupând locul 15 din totalul de 19 mandate obținute de PNL la alegerile din 2016. Potrivit unor surse, Tudor Ponoran și-ar dori mult funcția de vicepreședinte al CJ Alba. Nu este exclus ca la viitoarele alegeri Tudor Ponoran să încerce să candideze la Primăria Zlatna în locul tatălui său, care și-ar putea pierde dreptul de a mai candida în contextul procesului pe care îl are cu Agenția Națională de Intergritate (ANI), proces pe care l-a pierdut în primă instanță.

Despre Raul Chiriac, alt consilier județean al cărui nume este vehiculat pentru funcția de vicepreședinte al CJ Alba, nu se cunosc prea multe lucruri. El provine din Blaj și își câștigă existența de pe urma Biroului de Proiectare Chiriac pe care îl deține. Numele său a figurat pe poziția 13 pe lista PNL la alegerile din 2016.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

11 Comentarii

Ionel 21 mai 2018 at 20:42

Marcel Simion e cel mai indicat. Ce pot face mucoși că Tudor Poboran, care are doar un merit, acela de a fi fiul lui taica sau.

dolfi 21 mai 2018 at 20:45

CIne are origin sanatoase!

Sofronie 21 mai 2018 at 20:49

Io zac ca Vasile Tămaș este hal mai bun vicepres, omul are valuare, castiga 11.000 de euro pentru 3 postări pe săptămână timp de 5 luni.

cititor 21 mai 2018 at 20:58

„Marius Ceteraș, de profesie inginer electronist”

De unde atata electronica cand el a terminat Electro Energetica la Cluj in 1996 ?

Un Alt cititor 23 mai 2018 at 8:52

Chiar trebuie sa comentam fara rost?
Realizările lui Marius Ceteras se vad, dar ale dvs.in afara de comentarii care sunt? Ar fi bine daca ar fi mai multi ca el!

Cetatean 21 mai 2018 at 21:42

Eu zic să îl puneți pe Traian Ursales……

Gabi 22 mai 2018 at 8:43

Sursele voastre habar nu au si v-au dat niste nume eronate…

Filipescu 23 mai 2018 at 11:57

Pentru județ exista 5 variante bune: Simion Crețu, Marcel Simion, Traian Ursales, Gheorghe Feneser și Ioan Utiu. Sunt 5 oameni integri cu experiență și sunt singurii care ar aduce un plus de valoare conducerii CJ Alba. Eu sper că unul din aceștia să fie ales. Sper sa nu vina piloși. Pupincuriști care nu pot conduce un chiosc, dar un judet.

Reka&Ildiko 23 mai 2018 at 12:47

deci doar din generatia catre 60 de ani ca tinerii au idei traznite de democratie in cap si noi vrem conservarea blatului cu uslul

cel mai indicat. 23 mai 2018 at 12:00

De Ursales nu le place că le spune lucrurilor pe nume, deși ar fi cel mai indicat.

Pnl 23 mai 2018 at 14:32

Simion Marcel e bun doar sa i apere in procese, in schimb Dumitrel și hava nu îl vor pt că are coloana vertebrala.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...