Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Cine câștigă și cine pierde din războiul din Ucraina? Analiză

Unirea Ziarul

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Cine câștigă și cine pierde din războiul din Ucraina? Analiză

Fostul premier Victor Ponta face o scurtă analiză cu privire la Cine pierde și cine câștigă mai mult din cauza războiului prelungit din Ucraina. El susține că de departe SUA ia potul cel mare al câștigului urmată de China, marile țări producătoare de petrol și gaze + Turcia, în timp ce marii pierzători sunt populațiile din Ucraina, Rusia și Europa.

Pentru România el are o mențiune specială: ”inflatia sare de 20% , economia este distrusa prin noi taxe si impozite… Dar “focile” sunt fericite in “Romania lucrului bine facut”

”Ma intreaba multi oameni ( din Romania si din tarile in care calatoresc si muncesc) cine pierde si cine castiga in urma Razboiului din Ucraina !

Le spun parerea mea ( o analiza strict personala ) ca la “pierdut” as spune asa:

Cine pierde ?

1. Populatia Ucrainei ( din cauza distrugerilor produse de Armata Rusiei dar si pentru ca au un lider politic mult mai interesat de imagine, laude in ziarele occidentale, declaratii spectaculoase si poze cu toti liderii care se bulucesc la Kiev sa face poze cu el de parca ar fi Maddona sau Tiger Woods – decat de cum sa aiba grija de cetatenii si de economia tarii )

2. Populatia Rusiei ( pentru ca soldatii rusi mor pe front, populatia sufera in urma sanctiunilor si au un lider politic care nu mai are nimic de pierdut si merge “inainte” cu orice pret )

3. Populatia Europei ( pentru ca este lovita de “sanctiunile” impotriva Rusiei mai rau decat rusii, sufera din cauza unei inflatii fara precedent si a unor preturi la energie insuportabile, este condusa de niste liderii total abulici care repeta toti niste fraze goale dar nu sunt in stare sa gaseasca o singura solutie serioasa la problemele actuale – unele produse de Razboi , altele chiar de incompetenta si lasitatea lor ) !

Intre tarile europene care sufera sunt insa mari diferente – unii din Vest sunt atat de bogati incat au “osanza” sa sufere si 10 ani fara sa simta cu adevarat ; altii din Est fac galagie mare, gasesc solutii smechere dar eficiente ca sa isi salveze economia si populatia; iar altii, ca Romania , dau tot, nu cer si nu primesc nimic in schimb si nici nu se mai sinchisesc sa explice oamenilor ce li se intampla, de ce si ce viitor ii asteapta )!

Cine castiga ?

1. SUA – care nu are nevoie de nimic din Rusia si acum va vinde Europei energie mai scumpa pe care nu putea sa o vanda inainte ; care produce armamentul pe care toate statele europene il vor cumpara in continuare ( numai Germania va aloca 100 de miliarde de euro pt aparare) ; care isi fidelizeaza aliatii aratandu-le cat de mare este pericolul sa pateasca si altii ca Ucraina

2. China – tara cu cea mai mare populatie si cea mai mare productie industriala care are acum acces unic si ieftin la resursele naturale ale Rusiei

3. Arabia Saudita si tarile OPEC de care se roaga toata lumea sa nu scumpeasca si mai mult pretul petrolului desi fara Rusia este evident ca exista deficit )

4. Iranul si Venezuela care erau pana acum “paria” mereu certati si care acum sunt iertati si rugati sa dea si ei mai mult petrol

5. Turcia care isi pastreaza relatiile politice si economice cu toate partile si devine cel mai important “hub” pentru energia si toate produsele industriale de care are nevoie Europa.

Acum romanii sunt din nou “campioni” la pierdut: energia s-a scumpit de 10 – 15 ori fata de acum cativa ani ; inflatia sare de 20% , economia este distrusa prin noi taxe si impozite , vad ca leul scade fata de euro si euro scade fata de dolar! Pierderi pe toata linia ! Dar “focile” sunt fericite in “Romania lucrului bine facut” – iar noi ceilalti “sa traim bine” !”, a scris Ponta pe pagina sa de Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție de peste 1,6 milioane la Școala Gimnazială „Ion Breazu” din Mihalț: Se vrea renovarea și modernizarea energetică a clădirii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Investiție de peste 1,6 milioane la Școala Gimnazială „Ion Breazu” din Mihalț: Se vrea renovarea și modernizarea energetică a clădirii. A doua licitație, lansată pe SEAP Primăria Comunei Mihalț a lansat, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care prevede modernizarea și renovarea clădiri Școlii Gimnaziale „Ion Breazu.” Obiectivul investiției, finanțat prin Planul Național de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea