Rămâi conectat

Curier Județean

Cinci șoferi cu alcoolemie depistați, în weekend, de polițiștii din Alba. RECOMANDĂRI pentru conducătorii auto

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cinci șoferi cu alcoolemie au fost depistați și amendați în intervalul 28 – 30 octombrie, de polițiștii din Alba:

*La data de 29 octombrie a.c., în jurul orei 02.53, poliţiştii Compartimentului Rutier Blaj, în timp ce acţionau pe raza municipiului Blaj, pe strada Gheorghe Doja, l-au depistat pe un bărbat de 30 de ani, din Blaj, care conducea un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma verificărilor, poliţiştii au constat că M.C. nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Blaj unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere și sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

*La data de 28 octombrie a.c., în jurul orei 19.49, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale si Europene, in timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier, pe strada Principala din comuna Balomir, județul Alba, l-au depistat pe un bărbat de 39 de ani, din comuna Șibot, județul Alba, care conducea un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Sebeş unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

*La data de 28 octombrie a.c., în jurul orei 06.50, poliţiştii din cadrul Secției 1 Politie Rurala Galda de Jos, pe DN 74, in localitatea Șard, comuna Ighiu, județul Alba, l-au depistat pe un bărbat de 45 de ani, din comuna Meteş, județul Alba, care conducea un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean Alba unde i-au fost recoltate doua mostre de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

*La data de 29 octombrie a.c., în jurul orei 03.46, poliţiştii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Sebeș, pe DN 1 pe direcția Sibiu – Sebeș, l-au depistat pe un bărbat de 23 de ani, din comuna Cut, județul Alba, care conducea un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul din Sebeş unde i-au fost recoltate doua mostre de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

*La data de 30 octombrie a.c., în jurul orei 02.00, poliţiştii din Politiei municipiului Alba Iulia – Biroul Ordine Publica au oprit pentru control, pe Bulevardul Revoluției 1989 din Alba Iulia, un autoturism condus de A.M., de 36 de ani din comuna Hopârta, județul Alba.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean Alba unde i-au fost recoltate doua mostre de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

RECOMANDĂRI de la IPJ Alba:

– Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, riscaţi şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

– Pe vreme rea, conduceţi prudent!

– Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă celor care pornesc la drum, să conducă prudent, să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic, iar înaintea efectuării oricărei manevre rutiere să se asigure temeinic.

– Având în vedere prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru perioada imediat următoare, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba readuce în atenţia conducătorilor auto câteva recomandări utile pentru o călătorie în siguranţă:

– Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor;

– Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheată sau polei);

– Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara lor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă. Conform prevederilor legale în domeniu reprezintă obligaţie a conducătorului de vehicul.

– Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic. Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei;

– Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţa atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile;

– Echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;

– Verificaţi periodic acumulatorul acestuia;

– Nu bruscaţi comenzile si folosiţi cu preponderenta frâna de motor;

– În zilele cu ploi, lapoviţă sau ninsoare, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz;

– În condiţiile unui trafic aglomerat, păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile;

– Pietonilor le recomandăm să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă. Asiguraţi-vă temeinic şi traversaţi drumurile numai după ce sunteţi siguri că o puteţi face în condiţii de siguranţă!

– Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

– În afara de sancționarea cu amendă, polițiștii rutieri vor reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberând șoferului o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

– Totodată reamintim interdicţia de a pătrunde pe drumurile închise circulaţiei pe timp de iarnă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea