Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cinci miliarde de euro, din fonduri europene, vor fi alocate pentru investiții în domeniul educației. Anunțul ministrului Câciu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cinci miliarde de euro, din fonduri europene, vor fi alocate pentru investiții în domeniul educației. Anunțul ministrului Câciu

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat faptul că din următoarea tranșă a fondurilor europene, nu mai puțin de cinci miliarde de euro vor fi folosiți pentru dezvoltarea educației în România.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat, miercuri, că fondurile europene pe care România le are la dispoziţie în perioada imediat următoare în domeniul educaţiei depăşesc 5 miliarde de euro, menţionând că unul dintre obiectivele strategice este crearea unei generaţii noi, a unei forţe de muncă calificate şi orientate către viitor.

„Unul dintre pilonii de bază al rezilienţei unui stat este societatea pe care este construit, iar o societate educată duce, dincolo de partea de creştere a competitivităţii acelui stat faţă de celelalte state, la un grad mai mare de dezvoltare, la o performanţă mai mare a acelui stat, la un nivel de trai mai ridicat.(…) Fără educaţie nu există calitate şi nu există performanţă. Guvernul României şi-a asumat această prioritate, educaţia este o prioritate naţională şi este un moment, un punct de inflexiune, dacă vreţi, prin care România trece, pentru că este momentul să construim generaţiile viitoare într-un mod mult mai raţional, aşezat şi aplicat”, a afirmat Câciu, la ceremonia de la Palatul Victoria de semnare a contractelor finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, apelul de proiecte „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitare şi a unităţilor conexe”.

Potrivit lui Câciu, fondurile europene pe care ţara noastră le are la dispoziţie în domeniul educaţiei depăşesc 5 miliarde de euro în perioada imediat următoare.

„Cele care au fost alocate sau sunt încă în implementare din perioada 2014-2020, în valoare de 3,3 miliarde euro, ajută împreună la dezvoltarea sistemului educaţional românesc şi la transformarea acestuia”, a adăugat ministrul.

Care vor fi obiectivele din educație, potrivit ministrului

El a menţionat că unul dintre obiectivele strategice este crearea unei generaţii noi, a unei forţe de muncă calificate şi orientate către viitor.

„Viitorul va fi cu totul altul decât a fost acum 10 ani, acum cinci ani sau decât este în prezent. Multe din meserii şi profesii se vor transforma, va fi vorba de o reconversie profesională, dar şi reconversia pieţei muncii. Educaţia trebuie orientată către viitor”, a mai arătat Câciu.

Adrian Câciu a mai spus că întreaga administraţie a ţării trebuie să facă eforturi pentru implementarea cât mai rapidă a proiectelor cu finanţare naţională şi europeană.

„Timpul nu ne aşteaptă, iar crizele apar succesiv şi pe unele din viitor încă nu le cunoaştem, pentru asta trebuie să fim rezilienţi, dar implementarea proiectelor trebuie să fie una foarte, foarte rapidă.(…) PNRR este un obiectiv de ţară, este o ancoră prin care o serie de reforme se vor realiza şi cu ajutorul cărora România va fi mult mai dezvoltată şi mult mai rezilientă în viitor, dar cel mai important va fi o Românie de o calitate mult superioară prezentului”, a mai spus ministrul.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea