Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cinci ani de ÎNCHISOARE pentru doi bărbați din Alba, acuzați de tentativă de omor. Au bătut cu levierul victima și au bagat-o în spital

Ziarul Unirea

Publicat

în

Doi bărbați din Municipiul Sebeș au fost condamnați, de către Curtea de Apel Alba Iulia, la cinci ani și o lună de închisoare, pentru tentativă de omor.

Dani Alin Silviu şi Padurean Marian au fost trimişi în judecată la sfârşitul anului 2018, după ce au bătut cu levierul alţi doi bărbaţi, în urma unui scandal spontan ce s-a petrecut în cartierul Mihail Kogălniceanu din Sebeş. În urma bătăii primite cele două victime ale bărbaţilor au avut nevoie de multiple zile de îngrijiri medicale.

Potrivit hotărârii instanţei, din 4 noiembrie 2020, ambii inculpaţi au fost condamnaţi a 5 ani şi 1 lună de închisoare cu executare pentru tentativă de omor şi tulburarea liniştii publice. La Tribunalul Alba, Dani Alin Silviu a fost achitat, dar în apel sentinţa a fost modificată semnificativ. Acesta a fost obligat de către Curtea de Apel la plata sumei de 20.000 de lei către una dintre victime.

Celălalt bărbat, trebuie să plătească daune morale în valoare de 150.000 de lei şi 4.120 lei daune materiale. Potrivit procurorilor care au anchetat cazul, în 15 martie 2018, în jurul orei 21.40, „între persoana vătămată Z.I.C. şi suspectul D. Alin Silviu, care se aflau în faţa unui bloc din cartierul Mihail Kogălniceanu al municipiului Sebeş, a izbucnit un conflict spontan, împrejurare în care suspectul a lovit-o cu palma de două ori pe victimă, fără ca aceasta să reacţioneze în vreun fel.

Între timp la faţa locului şi-au făcut apariţia membrii familiei Z., respectiv persona vătămată Z. I., tatăl lui Z.I.C., precum şi fratele şi mama celui din urmă, dar şi suspectul Pădurean Marian, concubinul surorii suspectului D. Alin Silviu, care avea asupra sa un levier, obiect contondent pe care i l-a dat suspectului D. Alin Silviu. Acesta a început să-l lovească pe Z.I.C. cu levierul în zona capului, de mai multe ori, folosind partea ascuţită a acestuia, cauzându-i leziuni corporale care au necesitat 30-35 zile de zile de îngrijiri medicale, aşa cum rezultă din Certificatul medico-legal emis de Serviciul Judeţean de Medicină Legal Alba.

Apoi, P. Marian a luat levierul şi i-a aplicat lovituri în cap, de mai multe ori, victimei Z. I., cauzându-i leziuni traumatice, respectiv plagă contuză parietal stânga, fractură cominutivă cu înfundare parietal stânga, contuzii cerebrale parietale stânga, echimoză coapsa dreaptă; şi care au necesitat pentru vindecare 70-75 zile de îngrijiri medicale, menţionându-se de asemenea, conform Certificatului medico-legal emis de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Alba, că leziunile suferite au pus în primejdie viaţa victimei”.

Instanţa a mai dispus confiscarea specială de la Padurean Marian a unui levier metalic cu lungimea de 82 cm, folosit la comiterea infracţiunii. De asemnea, s-a decis restituirea către acelaşi inculpat a unui ciocan cu coadă metalică şi a un unui obiect ascuţit din metal în lungime de 29 cm.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea