Rămâi conectat

Cultură Educație

CICOC-UAB implementează, pentru al treilea an consecutiv, activitatea de consiliere în cadrul Proiectului ,,Fii activ, fii implicat!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

uabCentrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității  „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (CICOC-UAB) a desfășurat miercuri, în cadrul proiectului  ”Fii activ, fii implicat!”, workshop-ul  cu tema „Luarea deciziilor pentru carieră”, susținut de către dl. psiholog Florin-Sebastian Badale.  

Organizatorii au adresat cuvinte de bun venit prin d-na lect. univ. dr. Carmen Paștiu (Coordonator proiect), d-na conf. univ. dr. Larisa Dragolea (coordonator activitate), d-ra conf. univ. dr. Diana Câmpan (purtător de cuvânt al UAB și membru CICOC-UAB) și d-na conf. univ. dr. Iuliana Cenar (Prodecan al Facultății de Științe Economice).

Gazda evenimentului, CICOC-UAB a propus pentru ediția a III- a a acestui proiect desfășurat în colaborare cu liceele albaiuliene o temă care să îi sprijine pe elevi în eforturile lor de a-și creiona propriul plan de carieră: decizia pentru carieră.

La eveniment au luat parte 80 de elevi din clasele a X-a, a XI-a și a XII-a de la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”, Colegiul Tehnic  „Apulum”, Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa”, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”, însoțiți de profesorii coordonatori.

Pe parcursul a două ore, elevii au putut să descopere și să conștientizeze factori care sunt implicați în luarea deciziilor pentru o viitoare carieră, cum ar fi bine să arate un demers decizional corect și care sunt dificultățile pe care le pot întâmpina pe parcursul alegerii viitoarelor studii sau a unei  viitoare cariere.

La sfârșitul activității, fiecare elev  a putut să își realizeze (cu ajutorul unui instrument de autoevaluare) propriul profil decizional legat de alegerea carierei. Pe baza acestui profil elevii vor putea, ulterior, să întreprindă activități specifice care să optimizeze și să faciliteze procesul decizional și implicit accesul lor la cariera/studiile pe care și le doresc.

Această activitate este una dintre cele 6 activități ale proiectului ,,Fii activ, fii implicat!,, inițiat în urmă cu doi ani, care se bucură de un real interes în rândul elevilor și studenților și care va continua și în anii următori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea