Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cheltuielile STP Alba Iulia rămân un mister pentru consilierii desemnaţi să verifice activitatea societăţii

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii locali, Simone Albani (PNL) şi Horaţiu Clepan (PSD), desemnaţi de administraţia locală să verifice activitatea Societăţii de Transport Public din Alba Iulia nu au primit nici de această dată răspunsuri cu privire la cheltuielile STP. În cadrul unei conferinţe de presă a PSD Alba, consilierii locali Horaţiu Clepan şi Bogdan Medrea au spus că este datoria lor legală şi morală să monitorizeze cheltuielile STP Alba Iulia deoarece societatea este finanţată din bani publici cu 3,5 milioane de euro pe an, plus 4,7% din cifra de afaceri anuală a societăţii. Totodată, Bogdan Medrea a declarat că ar vota cu două mâini finanţarea dacă banii s-ar cheltui cu responsabilitate.

Consilierul Horaţiu Clepan consideră că este de bun simţ ca şi cheltuielile STP să fie transparente deoarece Consiliul Local finanţează societatea din bani publici cu 3,5 milioane de euro plus 4,7% din cifra de afaceri a firmei, la sfârşitul anului. „Eu sincer nu înţeleg de ce se feresc să ofere un răspuns la întrebările noastre dacă nu  au nimic de ascuns. Cât de greu poate sa fie să arate preţul de achiziţii. În cererea noastră către STP am formulat 6 întrebări care se referă la deconturile lunare de la începutul contractului, desfăşurătorul cu persoanele care au călătorit, situaţia contractelor de achiziţie, consumul de carburant, fişa de consum pe fiecare mijloc de transport şi evidenţa salariilor a angajaţilor STP”, a declarat Horaţiu Clepan, fiind nemulţumit că nu a primit răspuns la nici una din cele 6 întrebări.

Totodată acesta face o paralelă cu Municipiul Sebeş unde primăria nu oferă niciun ban, ci societatea care asigură transportul se finanţează doar din preţul biletelor.

Considerăm că este o datorie morală a celor de la STP să ne prezinte costurile. Este de bun simţ să prezinte pe ce se cheltuiesc banii, dar ei vin şi ne aruncă în faţă că nu avem niciun drept asupra lor. Trebuie să ne asumăm votul din Consiliul Local, atât moral cât şi legal. Daca aceşti bani se cheltuiesc cu responsabilitate o să votam finanţarea STP cu două mâini” a adăugat consilierul local, Bogdan Medrea.

Deputatul PSD, Ion Dîrzu susţine că din cei peste 3.5 milioane de euro s-ar putea continua lucrările la Bazinul Olimpic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea