Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cetățean italian REȚINUT pentru ÎNȘELĂCIUNE. A transportat marfă care nu ar mai fi ajuns la destinație. Prejudiciu de 235.855 lei şi 179.316 euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Alba l-au reţinut pe cetăţean italian, cu rezidenţă în Sibiu, care, în calitate de administrator al unei firme de transport mărfuri, a înşelat mai mulţi clienţi. Marfa transportată de camioanele firmei sale nu ar mai fi ajuns la destinaţie. Prejudiciul cauzat unui număr de 10 beneficiari se ridică la 235.855 lei şi 179.316 euro. Pentru săvârşirea faptelor, bărbatul s-ar fi folosit de o identitate falsă.

La data de 16 martie 2019, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a efectuat 4 percheziţii, din care 3 în municipiul Sibiu şi una în oraşul Borşa, judeţul Maramureş, la locuinţa unui cetățean italian, în vârstă de 48 de ani şi la punctele de lucru ale societăţii comerciale administrată de acesta.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada februarie 2018 – ianuarie 2019, bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale ce oferea servicii de transport mărfuri, a contractat, prin intermediul bursei de transport, efectuarea a 10  curse.

Ulterior, după ce marfa era încărcată din punctele de expediere, aceasta nu mai ajungea la destinaţie, bărbatul invocând, în faţa beneficiarilor, diverse motive, cum că şoferul ar fi avut un accident, iar marfa a fost distrusă, că s-ar fi defectat camionul, iar marfa a fost preluată de o altcineva, că ar fi dispărut șoferul cu marfa și camionul etc, manifestându-şi disponibilitatea de a suporta pagubele. În niciuna dintre cele 10 situaţii, bărbatul nu şi-a respectat promisiunea de a restitui paguba, provocând, astfel, un prejudiciu în valoare totală de 235.855 lei şi 179.316 euro.

Totodată, poliţiştii au stabilit că, în baza aceleiaşi rezoluţii infracționale, în perioada septembrie – decembrie 2018, în vederea perfectării unor acte notariale folosite la Registrul Comerţului şi Autoritatea Rutieră Română, bărbatul și-a atribuit o identitate falsă şi s-a legitimat cu actul de identitate a unui alt cetățean italian, pe care a aplicat fotografia sa.

Poliţiştii l-au condus pe cetăţeanul italian la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba unde l-au audiat şi l-au reţinut, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de înşelăciune, fals în înscrisuri oficiale şi fals privind identitatea.

La percheziţii, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din IPJ Alba au fost sprijiniţi de poliţişti de investigare a criminalităţii economice din IPJ Maramureş precum şi de luptători din cadrul Serviciilor pentru Acţiuni Speciale din Alba şi Maramureş.

Activităţile au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea