Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cetățean din Alba: ”Se anunță vremuri grele pentru bolnavii noncovid. Îndemn toți cetățenii să dea în judecată Guvernul României și autoritățile locale”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un cetățean din municipiul Aiud își îndeamnă concetățenii, bolnavi noncovid, care nu vor mai avea acces la sănătate, să dea în judecată atât Guvernul, cât și autoritățile locale. Motivul, câteva mii de bolnavi cronici, plus cei cu urgențe, sunt ai nimănui, după transformarea Spitalului Municipal Aiud în spital covid.

Într-o postare pe rețeaua de socializare facebook, bărbatul își argumentează punctul de vedere și își manifestă îngrijorarea pentru situația bolnavilor din municipiul Aiud, dar și din localitățile învecinate, care se tratau la unitatea medicală.

”Se anunță vremuri grele pentru aiudenii bolnavi noncovid și cei din orașele, comunele și satele arondate acestora!

Vezi și: Model de declarație pe propria răspundere carantina zonală și adeverință angajator pentru Alba Iulia, Abrud, Blaj, Sebeș, Cugir și Ciugud

Aveam un Spital Municipal în Aiud, în care în ultimii ani s-a investit mult, atât din bani publici cât și din bani privați pentru a fi adus la standarde ridicate pentru tratarea diferitelor afecțiuni ale cetățenilor din municipiul Aiud, din Ocna Mureș, Teiuș și comunele învecinate și satele arondate acestora.

Spitalul Municipal Aiud acordă servicii de spitalizare continuă, servicii ambulatorii de specialitate, servicii de spitalizare de zi sau servicii paraclinice în următoarele specialităţi: anestezie şi terapie intensivă, medicină internă, pediatrie, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie, medicină de laborator, radiologie – imagistică medicală.

Continuitatea asistenţei medicale este asigurată în Spitalul Municipal Aiud de către medici de specialitate, în una dintre specialităţile: medicină internă, pediatrie, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie și prin două linii de gardă, organizate astfel: linie de gardă pentru specialităţile medicale și linie de gardă pentru specialităţile chirurgicale.

Spitalul Municipal Aiud are în dotare următoarele echipamente şi aparate medicale: aparat de radiologie convenţională, Computer Tomograf, ecograf, instrumentele şi echipamentele necesare pentru efectuarea analizelor medicale de hematologie şi biochimie.

Așa era până mai ieri, pe viitor vom deveni eroi! Avem două spitale COVID la Aiud: Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud și Spitalul Municipal Aiud.

După vizita ministrului sănătății, Nelu Tătaru, la Alba Iulia, de la începutul lunii noiembrie 2020, la înțelegere cu autoritățile județene și locale, prin Ordinul 1869 din 04.11.2020 pentru modificarea și completarea ordinului de ministru 555/2020, publicat în MO nr. 1036 din 05.11.2020, dreptul la sănătate al aiudenilor, bolnavi noncovid, ne-a cam fost fost luat sau cel puțin restricționat.

În condițiile în care Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Cugir, Sibiu și posibil și Cluj Napoca intră în carantină din 17.11.2020, cei câteva mii de bolnavi cronici, plus cei cu urgențe, vom fi ai nimănui.

Îndemn toți cetățenii Aiudului și cei arondați Spitalului Municipal Aiud, care nu vor mai avea acces la sănătate (așa cum este consființit în Art. 34 din Constituția României, a Legii 46 din Ianuarie 2003) de la intrarea în vigoare a Ordinului amintit mai sus, să dea în judecată Guvernul României, DSP Alba, Consiliul Local și Primăria Aiud”, a scris pe facebook aiudeanul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea