Rămâi conectat

Cultură Educație

Cercetaşii albaiulieni s-au mândrit cu Cetatea Alba Carolina

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Recent, în localitatea sibiană Sălişte s-a încheiat cel mai mare eveniment de educaţie non-formală din ultimii ani, a cincea Jamboree Naţională a Cercetaşilor din România, unde Centrul Local „Axente Sever” Alba Iulia a fost reprezentat de 23 de tineri cercetaşi.
Pe lângă programul zilnic care a inclus activităţi şi ateliere de tehnici cercetăşeşti mai vechi şi mai noi, drumeţii, explorarea Mărginimii Sibiului, proiecte locale săliştene, ateliere care promovează dezvoltarea durabilă, a avut loc şi „Târgul educaţiei non-formale”, unde mai multe ONG-uri şi-au expus activitatea, iar fiecare centru local şi-a prezentat oraşul de provenienţă. Cu acest prilej, cercetaşii albaiulieni au promovat Cetatea printr-un mic joc, sub forma unui traseu cu probe. Participanţilor li s-au dat mai multe provocări cum ar fi realizarea unor noduri, orientare cu azimut şi un număr prestabilit de paşi, întrebări despre Cetate şi despre oraş. După un anumit număr de provocări, au primit piese de puzzle, care formau imaginea Cetăţii Alba Carolina iar la sfârşit participanţilor li s-au prezentat mai multe detalii despre concursul „Comoara din Cetate”. Promovarea a fost posibilă cu ajutorul Consiliului Judeţean Alba, care a pus la dispoziţie toate materialele promoţionale. În acest sens, poate nu ar fi lipsită de interes încheierea unui parteneriat între Grup Corint şi Centrul Local „Axente Sever”, prin care firma condusă de Dan Sabău să finanţeze anumite acţiuni de promovare a Cetăţii derulate de cercetaşi. „Târgul a fost o ocazie bună şi pentru promovarea Festivalului Naţional «Unitate şi Prietenie», ajuns la a 14-a ediţie, în cadrul căruia cercetaşi din toată ţara vor veni la Alba Iulia, pentru a participa la Ziua Naţională a României, prilej pentru ei de a vizita obiectivele şi monumentele turistice şi pentru a participa la activităţile pregătite de cercetaşii albaiulieni”, au declarat reprezentanţii Centrului Local „Axente Sever”.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea