Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Centură cu 4 benzi pe latura de sud-vest a municipiului Alba Iulia: Investiție de peste 3.7 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centură cu 4 benzi pe latura de sud-vest a municipiului Alba Iulia: Investiție de peste 3.7 milioane de lei

Primăria Alba Iulia a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, licitația privind proiectarea unei artere noi, pe latura de sud-vest a municipiului. Valoarea totală estimată a contractului este de 3.706.840,00 lei, fără TVA.

Potrivit proiectului, noua centură va avea patru benzi, trotuare și piste de biciclete și o lungime de circa 2,6 kilometri.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Aceasta va lega zona intersecției dintre B-dul Revoluției 1989 și strada Lalelelor și zona intersecției dintre B-dul Ferdinand și strada Viilor. Potrivit documentației, proiectul constă în crearea unui culoar verde de mobilitate urbană, în zona de Sud-Vest a municipiului Alba Iulia, care să asigure continuitate pentru benzile dedicate și pistele de biciclete create prin implementarea celor două proiecte de mobilitate urbană aflate în prezent în execuție. Proiectul va permite conectarea B-dului Revoluției 1989 prin strada Ion Lăncrănjan cu B-dul Ferdinand I.

Conform temei de proiectare, obiectivul proiectului este creșterea calității vieții locuitorilor din Alba Iulia prin dezvoltarea unei mobilități urbane durabile, pornind de la obiectivele si prioritățile Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană, bazată pe Planul de Mobilitate Urbana Durabilă, respectiv modernizarea și decarbonizarea transportului public și stimularea transportului nemotorizat și electric și digitalizarea sistemelor de trafic prin crearea unui nou culoar verde de mobilitate urbană, în zona de sud-vest a municipiului Alba Iulia, care să asigure continuitate pentru benzile dedicate și pistele de biciclete create prin implementarea celor două proiecte de mobilitate urbană finanțate prin POR 2014-2020.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea