Rămâi conectat

Cultură Educație

Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Alba Iulia, partener într-un proiect european multilateral Comenius

Alexandra Mates

Publicat

în

În perioada septembrie 2013- iunie 2015, Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia derulează  proiectul european multilateral Comenius  ”F.E.A.R.S.  Fears of Education, Authority, Religion or Social Life”, alături de școli partenere din alte șase tări europene: Ungaria, Bulgaria, Croația, Italia, Turcia, Polonia. 

  Proiectul  se dorește a fi unul  de educație, religie, viață socială, în care fiecare şcoală parteneră din țările menționate, prin echipele de proiect,  vor realiza lunar câte o activitate ce la sfârşitul proiectului va duce la îmbunătăţirea cunoștințelor referitoare la educația, cultura și civilizația altor popoare europene.

Scopul acestui  proiect este acela  de a încearca să definească temerile existente la elevi în diverse domenii, de a evidenția drepturile acestora  oferind în același timp un cadru legal prin organizațiile de asistență juridică.

 „Acest proiect oferă posibilitatea profesorilor și elevilor să cunoască și să aprecieze sisteme de educație diferite, să facă schimburi de idei și opinii, să-și împărtăşească unii altora din experiența de lucru la clasă. Ideile valoroase vor fi apoi aplicate în școli și transferate în scoală și în afara acesteia. ”, precizează Daniela Cristian, consilier educativ CSEI Alba Iulia.

De asemenea, se doreşte cunoașterea tradițiilor și obiceiurilor țărilor partenere, prin intermediul schimburilor de materiale realizate de elevi și al mobilităților în țările  menționate mai sus.

„Ne bucurăm că în viață noastră școlară vom avea  parte de asemenea experiențe, că le împărtăşim cu elevii și colegii noștri și că avem încă o dată confirmarea că, deși mai sunt aspecte de îmbunătățit, nu ne dezicem și ne prezentăm cu fruntea sus, oriunde mergem”, a mai spus Daniela Cristian.

FOTO: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea