Rămâi conectat

Curier Județean

Centru de inovare a orașului, în Alba Iulia: Primăria cumpără mobilier, ecran de proiecție si materiale publicitare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Centru de inovare a orașului, în Alba Iulia: Primăria cumpără mobilier, ecran de proiecție si materiale publicitare

Spațiul propus spre amenajare este situat în cadrul locației monument istoric unde funcționează Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, accesul în viitorul centrul de inovare se va face prin locația modernizată unde funcționează deja centrul turistic și dispune de o suprafața de circa 80 mp. Spațiul este deja dotat cu posibilitatea de acces a persoanelor cu handicap și dispune și de un grup sanitar amenajat în acest sens.

În cadrul amplasamentului unde funcționează Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, se află un spațiu de circa 80 mp suprafața utilă, care se poate dota astfel încât să poată funcționa un hub/centru de inovare al albaiulienilor.

Potrivit caietului de sarcini, existența unei platforme de colaborare coerente și transparente între administrația publică, mediul de afaceri, mediul non-guvemamental și forța de muncă calificată/creativă din municipiul nostru este o condiție obligatorie de sănătate socială și prosperitate, necesară oricărui oraș european care vrea și își asumă că este pregătit de o nouă paradigmă economico-socială.

Beneficiarii direcți cuprind orice om interesat de dezvoltarea intracomunitară și va da acestora posibilitatea de creștere în orice areal creativ. Beneficiarul principal al proiectului va fi chiar comunitatea locală, creând retenția de tineri bine pregătiți, dinamism și efervescență în mediul social și economic al orașului, cu posibilitatea de a antrena/angrena în acest proces și experiența multiplă a pensionarilor care vor să rămână încă activi. Beneficiari indirecți ai proiectului vor fi companiile locale, organizațiile non- guvemamentale, administrația locală.

Un centru de dezvoltare, un concept european, implementat în Alba Iulia va oferi oportunități noii generații și celor care vor să se afirme, din Albă Iulia și împrejurimi, creând un contact direct între asociații, companii de mare/mică anvergură, tinerii actuali cu vârste cuprinse între 16 și 30 ani, pensionarilor care vor să își aducă aportul, pentru a oferi stabilitate, siguranța financiară unei creșterii exponențiale a populației tinere la nivel local. Valorificarea trăsăturilor creative și inovatoare la nivel local, generează posibilitatea dezvoltării prin acțiunea comună a beneficiarilor menționați. Crearea unui consiliu colaborativ format din reprezentanți ai mediului de afaceri, ai ONG-urilor, ai învățământului preuniversitar și cel universitar, având administrația locală în poziția de mediator și coordonator aduce un beneficiu comun atât membrilor grupului, cât și orașului, oferă posibilitatea creării unor proiecte mai complexe, generând finanțări externe mai mari.

Dotarea cu mobilier și alte obiecte conexe necesare funcționarii acestui centru multifunctional complex trebuie sa dețină:

  • birouri
  • scaune pentru birouri
  • ecran proiecție
  • roll-up
  • banner

Site-ul web al centrului va cuprinde:

  • Calendarul inteligent
  • Secțiunea de promovare a proiectelor
  • Secțiunea de creare a evenimentelor


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea