Rămâi conectat

Societate

Centrele C.O.R.E.I., o modalitate de a salva copiii de la abandon şcolar

Publicat

în

Începând din luna noiembrie a anului 2010, Organizaţia Salvaţi Copiii- România a deschis 32 de centre educaţionale, în tot atâtea judeţe ale ţării, printre care şi judeţul Alba. Aceste centre sunt parte integrantă a unui proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Axa prioritară 2. „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie 2.2. „Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii”. Titlul proiectului de nivel naţional, cu aplicabilitate şi în judeţul nostru, este „Centre de Orientare şi Resurse pentru Educaţie Incluzivă (C.O.R.E.I.) – Servicii educaţionale complexe pentru prevenirea şi corectarea abandonului şcolar” (Cod contract POSDRU/91/2.2/S/61179). După cum ne-a declarat coordonatoarea proiectului în judeţul Alba, doamna Daniela Bezeriţa, derularea acestuia a început în luna august a anului 2010, urmând a se desfăşura pe parcursul a trei ani, în toate cele 32 de centre, timp în care vor fi integraţi 7.680 de copii proveniţi din familii cu probleme socio-economice. Valoarea totală a proiectului este de 19.960.177 lei, cu o valoare eligibilă de 18.552.915 lei, din care 18.181.856 lei finanţare nerambursabilă şi 371.058,30 lei contribuţie proprie a beneficiarului, respectiv a Organizaţiei Salvaţi Copiii. Grupul ţintă este constituit din elevi cu risc de părăsire timpurie a şcolii, din părinţii sau tutorii acestora, diferite persoane care au părăsit timpuriu şoala, preşcolari aflaţi în aceeaşi situaţie de risc, precum şi din personalul implicat în dezvolatarea programelor de prevenire a fenomenului de părăsire a şcolii.
Centrul COREI din Alba Iulia (unul dintre cele 32 de la nivel naţional) funcţionează la Şcoala cu clasele I-IV din Bărăbanţ, unde, începând cu luna decembrie 2010, 50 de copii au beneficiat deja de servicii sociale şi educaţionale, prin Programul de prevenire a abandonului şcolar „Şcoala după şcoală”, precum şi prin servicii de consiliere juridică, psihologică şi socială. „Pe parcursul anului şcolar 2010-2011, ne-a declarat în completare doamna Bezeriţa, cei 50 de elevi au participat la diferite activităţi educative şi artistice derulate în şcoala din Bărăbanţ, sub îndrumarea a două cadre didactice: prof. Gabriela Marina şi înv. Nicolae Trifon. De asemenea, în vacanţa de vară, în centrul COREI Bărăbanţ – Alba 15 preşcolari din grupa mare pregătitoare şi familiile lor vor beneficia de servicii educaţionale şi sociale în cadrul unei grupe de grădiniţă estivală. Iar acum, la încheierea anului şcolar, copiii beneficiari ai proiectului au prezentat un program artistic de scenete şi dansuri (româneşti, irlandeze, americane, ruseşti, germane, greceşti, ungureşti, ţigăneşti etc.), sub coordonarea prof. Antonina Harda, fiind recompensaţi cu diferite cadouri.” (I.H.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

10 august: Ziua internațională a leneviei

Publicat

în

Ziua de 10 august este dedicată, în calendarul Zilelor internaționale amuzante, sărbătoririi Zilei Internaționale a leneviei. Singurul scop al zilei de azi este leneveala. Lenea. Odihna. Relaxarea. Tot ce trebuie să mai faci este să-ți alegi locul în care să desfășori aceste activități complexe. Pat, piscină, plajă, parc, toate sună îmbietor. Ai grijă însă să nu te stresezi prea tare încercând să te hotărăști.

Poate fi o scuză pentru a-ți lua o zi liberă și a te bucura de un răstimp, prețios, de calitate, rezervat vieții tale personale.

Ai astfel ocazia să te eliberezi de îndatoririle zilnice, să te relaxezi, să te trezești mai târziu, să dormi pe săturate, ba chiar să te răsfeți cu un masaj!

Elit - Gustul Desăvârșit

De fapt, așa-zisa trândăvie de pe 10 august te poate ajuta să te odihnești foarte bine, să profiți din plin de somn, asociat cu micșorarea inflamațiilor, reducerea stresului, depresiei, îmbunătățirea memoriei și sistemului imunitar.

Din când în când, fiecare dintre noi are nevoie de nițică „lenevie”, pentru reîncărcarea bateriilor, reenergizarea organismului.

În plus, se spune că oamenii văzuți drept leneși de către alții au o mai mare focalizarea asupra obiectivelor lor pe termen lung!

Fondatorii Zilei lenei sunt necunoscuți, probabil pentru că au fost prea ocupați să se deconecteze, să tragă un pui de somn, pentru a se mai deranja să își aroge meritul pentru aceasta!

Sursa: diane.ro bunadimineata.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| ACCIDENT rutier la Sebeș: Două mașini s-au „pupat” într-o intersecție

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Sebeș: Două mașini s-au „pupat” într-o intersecție

Un accident rutier s-a petrecut astăzi, 9 august 2022, în municipiul Sebeș, la intersecția dintre străzile Sava Henția și Aleea Parc.

Potrivit cititorului ziarulunirea.ro care a trimis fotografiile pe adresa redacției, evenimentul rutier s-a petrecut din cauza unei neacordări de prioritate.

Poliția nu a intervenit în cazul de față, întrucât șoferii au încheiat o constatare amiabilă al acestui accident.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, nici o persoană nu a fost rănită în urma impactului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Cursă cu „obstacole” în municipiul Sebeș: Lucrările de pe o stradă au devenit un pericol pentru trecători. „Groapa imensă e lăsată nesemnalizată”

Publicat

în

Cursă cu „obstacole” în municipiul Sebeș: Lucrările de pe o stradă au devenit un pericol pentru trecători. „Groapa imensă e lăsată nesemnalizată”

Lucrările desfășurate pe strada Dorin Pavel din municipiul Sebeș au pus în încurcătură cetățenii din oraș care locuiesc în această zonă.

O femeie din localitate a expus problema în mediul online, printr-un mesaj postat pe pagina sa de socializare.

„Am semnalat in privat Primaria Municipiului Sebes in legătura cu lucrările efectuate pe strada Dorin Pavel, însă nu am primit nici un raspuns.

Elit - Gustul Desăvârșit

De mai bine de doua săptămâni nu mai lucrează nimeni.

Groapa imensa e lăsată nesemnalizată de atunci, pe trotuare abia se poate circula pe jos, nu mai vorbim de intrat cu mașina in curte…”, a fost mesajul postat de femeie, pe pagina sa de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare