Rămâi conectat

Politică Administrație

Centenarul sărbătorit acasă, nu în Madagascar

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centenarul sărbătorit acasă, nu în Madagascar!

În Parlamentul României m-am dus îmbrăcat în costum popular și cu un tulnic moțesc ca să reamintesc în mod simbolic președinților Dragnea și Tăriceanu să nu uite că sunt și ei români. Ca moț din Apuseni, am crezut și încă mai cred că măcar acum în anul Centenarului vom regăsi inclusiv în cadrul clasei politice unitatea de neam și de interes național. Dacă nici acum nu de deșteptăm așa cum tot cântăm în imnul național, atunci când altădată? Când vom ajunge o țară pustie, cu pâmântul și toate resursele economice vândute străinilor?

Trăim o realitate dureroasă! Milioane de români au fost nevoiți să plece din țară ca să-și găsească de muncă în timp ce mulți politicieni cu putere de decizie trăiesc într-o lume paralelă cu problemele țării. Cel mai mare partid din țară, PSD a devenit Partidul Slugilor lui Dragnea, cu lideri fugiți în Serbia și Madagascar. România a ajuns să fie condusă de politicieni care au făcut carieră politică pe spinarea unora dintre cele mai sărace județe din țară, Teleorman, Covasna și Harghita.

De mai bine de un an de zile România este guvernată de cel mai incompetent guvern din ultimii 100 de ani. Am ajuns în fundul unei prăpastii politice și sociale din care se poate ieși doar cu implicare unită și hotărâtă a oamenilor competenți care își iubesc cu adevărat țara.

În deznădejde putem regăsi speranța. Dezvoltarea spectaculasă a localităților conduse de primari vrednici, dezvoltarea unităților economice conduse de manageri profesioniști, dezvoltarea industriei constructoare de automobile și a sectorului IT sunt câteva exemple care demonstrează că România are resurse umane și economice. România se dezvoltă și are oameni competenți cu soluții fezabile.

Acum, la început de an al aniversării Centenarului, eu cred cu tărie în faptul că România are viitor! Punem umăr doi cu doi. Și-o mai fi și cum vrem noi așa cum spune un vechi cântec ardelenesc din vremea Marii Uniri de la 1918. Doamne ajută!

Corneliu Olar, deputat de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea