Cel mai mare parc din Alba Iulia va fi inaugurat în Şanţurile Cetăţii
Oraşul Alba Iulia are la acest moment în jur de 520.000 mp de spaţiu verde. Specific oricărei localităţi urbane, acest spaţiu este extrem de împărţit pe diverse zone şi subzone din jurul aşezărilor de locuinţe. După cum este cunoscut între specialişti, pentru ca o zonă verde să poată fi încadrată ca şi parc, suprafaţa totală a ei trebuie să fie de cel puţin 10.000 de metri patraţi, ceea ce ar însemna ca până acum Alba Iulia să nu posede un parc, în adevăratul sens al cuvântului.
Lucrurile se vor schimba de acum radical, odată cu inaugurarea în Alba Iulia a unui parc unic în România: singurul parc amenajat în interiorul unei cetăţi medievale. Dimensiunile acestui nou parc sunt impresionante, fiind cel mai mare spaţiu verde din Alba Iulia.
Acest parc unic în România este amenajat în chiar Şanţurile Cetăţii, dând o perspectivă unică de plenitudine a zidurilor Cetăţii Alba Carolina. Pentru a avea o idee cât se poate de clară, trebuie spus că suprafaţa totală a Traseelor Sudic şi Estic din cadrul Şanţurilor Cetăţii este de 42.854 mp, iar dintre aceştia nu mai puţin de 23.345 mp sunt de fapt zonă verde. Aceasta înseamnă că 54,5% din suprafaţa totală a celor două trasee reprezintă de fapt zona verde, alcătuind astfel cel mai mare şi mai impresionant parc din Alba Iulia şi unic în felul său în România. Un lucru extrem de surprinzător este faptul că zona verde, pe Traseul Estic reprezintă nu mai puţin de 65,7% din suprafaţa totală, respectiv 5.764 mp din suprafaţa totală de 8.762 mp.
Aceste două trasee turistice vor fi deschise publicului începând cu data de 9 aprilie a.c., ocazie cu care locuitorii din Alba Iulia şi cei care iubesc cu adevărat zonele verzi vor putea să vadă pe viu un spectacol grandios peisagistic, din care nu lipsesc arbori (mesteacăn, 2 varietăţi de platan, salcâm umbros, bradul argintiu, molidul argintiu, trei specii de pin etc.), arbuşti (magnolia, diverşi ienuperi) şi peste 80 de specii de flori.
Din acest punct de vedere, noul parc se va prezenta practic sub forma unei grădini dendrologice, viu colorată, cu specii de plante de umbră şi de soare care să pigmenteze conceptul arhitectural istoric al Cetăţii, punând astfel în valoare zidurile Cetăţii Alba Carolina.
Informaţii oferite de biroul de presă al:
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Mihai-Paul Toader, de la Liceul „Horea, Cloșca și Crișan” Abrud, un elev model: „Privesc orice noutate ca pe o provocare și tratez lucrurile pe care le iubesc în viață cu devotament și intensitate”
Mihai-Paul Toader, de la Liceul „Horea, Cloșca și Crișan” Abrud, un elev model: „Privesc orice noutate ca pe o provocare și tratez lucrurile pe care le iubesc în viață cu devotament și intensitate” Elevul model este tipul elevului conștiincios, care face tot posibilul să aibă rezultate bune la învățătură, elevul care se implică în viața […]
FOTO | O nouă grădiniță deschisă din toamna anului 2025, în Alba Iulia: Proiect al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei
FOTO | O nouă grădiniță deschisă din toamna anului 2025, în Alba Iulia: Proiect al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei Începând cu toamna anului 2025, Grădinița „Clopoțel” din municipiul Alba Iulia își va deschide porțile. Noul proiect educațional a fost inițiat și realizat de către Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, în perioada 2022-2025, cu binecuvântarea […]
FOTO-VIDEO | Excepțional! CSM Unirea Alba Iulia, în premieră campioană națională la polo feminin senioare
Excepțional! CSM Unirea Alba Iulia, în premieră campioană națională la polo feminin senioare CSM Unirea Alba Iulia a cucerit în premieră titulul de campioană a României la polo feminin senioare, încheind la cote înalte un sezon de vis pentru sportul vu mingea pe apă din Cetatea Marii Uniri. În ultimul meci al turneului final al […]