Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cel mai mare parc din Alba Iulia va fi inaugurat în Şanţurile Cetăţii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Oraşul Alba Iulia are la acest moment în jur de 520.000 mp de spaţiu verde. Specific oricărei localităţi urbane, acest spaţiu este extrem de împărţit pe diverse zone şi subzone din jurul aşezărilor de locuinţe. După cum este cunoscut între specialişti, pentru ca o zonă verde să poată fi încadrată ca şi parc, suprafaţa totală a ei trebuie să fie de cel puţin 10.000 de metri patraţi, ceea ce ar însemna ca până acum Alba Iulia să nu posede un parc, în adevăratul sens al cuvântului.
Lucrurile se vor schimba de acum radical, odată cu inaugurarea în Alba Iulia a unui parc unic în România: singurul parc amenajat în interiorul unei cetăţi medievale. Dimensiunile acestui nou parc sunt impresionante, fiind cel mai mare spaţiu verde din Alba Iulia.
Acest parc unic în România este amenajat în chiar Şanţurile Cetăţii, dând o perspectivă unică de plenitudine a zidurilor Cetăţii Alba Carolina. Pentru a avea o idee cât se poate de clară, trebuie spus că suprafaţa totală a Traseelor Sudic şi Estic din cadrul Şanţurilor Cetăţii este de 42.854 mp, iar dintre aceştia nu mai puţin de 23.345 mp sunt de fapt zonă verde. Aceasta înseamnă că 54,5% din suprafaţa totală a celor două trasee reprezintă de fapt zona verde, alcătuind astfel cel mai mare şi mai impresionant parc din Alba Iulia şi unic în felul său în România. Un lucru extrem de surprinzător este faptul că zona verde, pe Traseul Estic reprezintă nu mai puţin de 65,7% din suprafaţa totală, respectiv 5.764 mp din suprafaţa totală de 8.762 mp.
Aceste două trasee turistice vor fi deschise publicului începând cu data de 9 aprilie a.c., ocazie cu care locuitorii din Alba Iulia şi cei care iubesc cu adevărat zonele verzi vor putea să vadă pe viu un spectacol grandios peisagistic, din care nu lipsesc arbori (mesteacăn, 2 varietăţi de platan, salcâm umbros, bradul argintiu, molidul argintiu, trei specii de pin etc.), arbuşti (magnolia, diverşi ienuperi) şi peste 80 de specii de flori.
Din acest punct de vedere, noul parc se va prezenta practic sub forma unei grădini dendrologice, viu colorată, cu specii de plante de umbră şi de soare care să pigmenteze conceptul arhitectural istoric al Cetăţii, punând astfel în valoare zidurile Cetăţii Alba Carolina.
Informaţii oferite de biroul de presă al:


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea