Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cel mai mare mall din județul Alba: PUZ-ul pentru ,,Alba Iulia Value Center”, lansat în consultare publică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luni, 4 ianuarie, Planul Urbanistic Zonal pentru Alba Iulia Value Center, proiectul celui mai mare centru comercial din Alba Iulia a fost lansat în consultare publică.

Alba Iulia Value Centre, noul centru comercial, pregătit de Prime Kapital și MAS REI, care urmează modelul celor din Roman sau Zalău, va avea o suprafață totală de 19.300 mp și se află în faza de planificare. Bugetul estimat pentru construcția Alba Iulia Value Centre este de 23,4 milioane euro, iar data estimată a inaugurării este anul 2022.

Suprafaţa totală de teren vizată pentru investiţia de la Alba Iulia este în suprafaţă de 124.000 mp (12,4 hectare), iar construcţia ar urma să fie amplasată pe circa 4-5 hectare. Comparativ, mall-ul Vivo din Cluj-Napoca (fostul Polus) se întinde pe 6,1 hectare.

CITEȘTE ȘI: Nou centru comercial, tip MALL, în Alba Iulia: Investiția estimată la 23,4 milioane euro are termen de finalizare anul 2022

Accesul principal se va realiza din strada Alexandru Ioan Cuza. Lucrările pentru sensul giratoriu propus, modificarea și dezvoltarea străzilor Alexandru Ioan Cuza și Fabricilor se vor realiza cu respectarea legislației în vigoare și în corelare cu avizele de specialitate solicitate prin certificatul de urbanism.

Centrul comercial care se va construi la Alba Iulia, include un hipermarket, o galerie comercială şi spaţii de tips trip mall, va deservi peste 160.000 de locuitori atât din municipiul Alba Iulia, cât şi din localităţile din împrejurimi, generând peste 600 locuri de muncă.

Prin acest PUZ, se propune reglementarea subzonei activități comerț și servicii, modernizarea străzii Fabricilor de la un profil de 4-5 metri la un profil de 8 metri, două benzi de circulație a câte 3 metri fiecare și două trotuare de câte un metru, studierea în baza avizelor de specialitate a intersecției străzilor Alexandru Ioan Cuza cu cea a Fabricilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea