Rămâi conectat

Actualitate

Cel mai mare impediment în avansarea în carieră este clasa socială. STUDIU

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cel mai mare impediment în avansarea în carieră este clasa socială. STUDIU

Cel mai puternic efect asupra progresului profesional al unei persoane este mediul socio-economic, în comparație cu oricare altă caracteristică de diversitate, conform unui studiu publicat de către KPMG UK.

În cea mai mare analiză a „diferenţelor de progresie” publicată vreodată de o companie, experţii de la Bridge Group au analizat parcursul profesional a peste 16.500 de parteneri şi angajaţi ai KPMG pe o perioadă de cinci ani. Echipa a examinat timpul mediu de care au avut nevoie indivizii pentru a fi promovaţi, luând în considerare sexul, etnia, dizabilităţi, orientarea sexuală, precum şi mediul socio-economic.

Datele au arătat că mediul socio-economic, măsurat prin ocupaţia părinţilor, a avut cel mai mare efect asupra rapidităţii cu care o persoană a progresat în cadrul firmei. Persoanele din medii socio-economice mai puţin dezvoltate au avut nevoie, în medie, de 19% mai mult timp pentru a trece la gradul următor, în comparaţie cu cele din medii socio-economice mai dezvoltate.

Studiul este cel mai recent progres realizat de KPMG pentru a aprofunda înţelegerea inegalităţilor sociale la locul de muncă, împărtăşind în acelaşi timp cunoştinţele sale cu întreaga comunitate de afaceri. În 2021, a devenit prima organizaţie care a raportat diferenţele de salarizare în funcţie de mediul socio-economic şi s-a angajat să crească numărul liderilor săi din medii socio-economice scăzute la 29% până în 2030. Un sfert dintre partenerii KPMG (25%) provin acum din medii socio-economice scăzute, în creştere de la 23% anul trecut.

„Promovarea unei mai mari egalităţi sociale este provocarea societală şi economică definitorie a timpului nostru. Există în continuare o legătură dovedită între mediul social al unei persoane şi rezultatele sale educaţionale şi profesionale, iar inegalitatea socială este estimată a costa Marea Britanie 39 de miliarde de lire sterline pe an. Aceasta exacerbează nivelurile scăzute de productivitate, sănătatea mintală precară şi scade speranţa de viaţă a oamenilor”, a declarat Nik Miller, director executiv la Bridge Group.

„Progresia este unul dintre cei mai adevăraţi indicatori ai incluziunii într-o organizaţie, indiferent de toate şi de orice caracteristici de diversitate. Cercetarea efectuată de KPMG este una de pionierat şi felicităm firma pentru abordarea sa de avangardă. Cu cât putem evidenţia şi înţelege mai bine impactul mediului socio-economic, inclusiv modul în care acesta afectează progresul, cu atât mai mult putem crea rezultate mai egale pentru toţi. Talentul şi productivitatea trebuie să stea întotdeauna la baza angajărilor şi a progresului şi, cu siguranţă, să fie prioritare în faţa mediului de provenienţă”, a adăugat Nik Miller.

„Mediul socio-economic este complex şi emoţional. Ne obligă să ne confruntăm cu modul în care educaţia noastră influenţează oportunităţile la care avem acces mai târziu în viaţă. Dar, în calitate de întreprinderi, trebuie să ne aplecăm asupra acestui disconfort dacă vrem să facem progrese. Avansarea în carieră ar trebui să se bazeze pe realizarea potenţialului, şi nu pe trecutul cuiva”, a declarat Jon Holt, director executiv al KPMG în Marea Britanie.

Cercetarea a permis firmei să identifice blocajele cu care se confruntă angajaţii în diferite momente ale carierei lor şi să ia măsuri suplimentare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea