Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cel mai cunoscut escroc din județul Alba, cu multiple identități, trimis în judecată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Cel mai cunoscut escroc din județul Alba, cu multiple identități, trimis în judecată

Unul dintre cei mai cunoscuți escroci din Alba, din ultimii 20 de ani, a fost trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în cadrul unui nou dosar.

A. P. G., zis Keops sau Mânuţă, este acuzat de cinci fapte de înşelăciune, două de fals în înscrisuri sub semnătură privată, şantaj şi conducere a unui autovehicul fără permis de conducere.

Alături de acesta a mai fost trimisă în judecată o femeie, B. C. F., care este acuzată de două infracţiuni de complicitate la înşelăciune şi două de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia miercuri, 12 ianuarie 2022.

Valoarea banilor obţinuţi de Keops prin faptele de înşelăciune este uriaşă: peste 450.000 de lei, 60.000 de lire şi 9.000 de euro. Suma totală în RON depăşeşte 800.000 de lei

Potrivit Parchetului, în perioada decembrie 2019-mai 2020, în timp ce bărbatul de 34 de ani a avut o relaţie cu persoana vătămată M., a indus-o în eroare pe aceasta folosindu-se de calităţi mincinoase şi a determinat-o să îi remită diverse sume de bani necesare pentru a se înscrie la bursă, respectiv pentru a deveni colaborator al Serviciului de Informaţii Externe şi ulterior subofiţer, persoana vătămată predându-i inculpatului suma totală de aproximativ 141.200 lei.

De asemenea, în perioada 17-18.06.2020 l-a determinat pe numitul L., prin constrângere psihică să achite suma de 6.200 lei, reprezentând preţul unui autoturism închiriat de la o societate şi pe care îl avariase în proporţie de 80% în urma unui accident rutier.

Keops a pretins că este poliţist şi că în caz contrar îi va face plângere pentru distrugere, dând, totodată, de înţeles că sunt mai multe nereguli în legătura cu modul în care a acţionat persoana vătămată care vor fi trecute cu vederea în cazul în care achită suma de 6.200 lei, fapt ce a determinat-o pe persoana vătămată să remită suma solicitată. La data de 2 iulie 2020, bărbatul a condus un autoturism pe o stradă din municipiul Alba Iulia, fără a deţine permis de conducere.

Femeie înşelată cu peste 300.000 de lei

O altă faptă de înşelăciune în formă continuată s-a produs în perioada 2016-2019. În timp ce avea o relaţie cu numita B., i-a câştigat încrederea şi a indus-o în eroare pe aceasta, folosind identităţi fictive precum şi calităţi mincinoase (preot, constructor, medic, angajat al unei instituţii bancare) şi i-a solicitat remiterea a diverse sume de bani, în mod repetat, sub diverse pretexte, sume pe care persoana vătămată i le-a predat, suferind în acest fel un prejudiciu de aproximativ 307.960 lei.

În perioada iulie-octombrie 2019 a instigat-o pe B. C. F., administrator al unei societăţi comerciale să îi elibereze două adeverinţe de venit la datele de 27 octombrie 2019 şi 29 octombrie 2019 necesare pentru obţinerea a două credite de împrumut, adeverinţe pe care inculpata le-a semnat şi stampilat, deşi angajarea bărbatului a fost una fictivă, deoarece acesta nu a desfăşurat nicio activitate în respectiva firmă şi nu i-a fost plătit salariul. Adeverinţele au fost depuse la două CAR-uri şi au indus în eroare instituţiile cu privire la bonitatea inculpatului, în baza acestora fiind acordate credite de 5.000 lei şi 2.500 lei.

 60.000 de lire de la o altă femeie

În plus, în perioada ianuarie 2021-mai 2021, Keops, în baza unei legături subiective cu suspectul C., au indus-o în eroare pe persoana vătămată D., căreia i-au solicitat suma de aproximativ 60.000 lire în mai multe tranşe, parte din aceasta cu titlu de mită pentru organele de poliţie şi Curtea de Conturi, parte ca o investiţie financiară în urma căreia va primi dobândă. Suma a fost remisă de femeie celor doi bărbaţi, iar ulterior nu i-a mai fost restituită.

În perioada mai-iunie 2021 inculpatul A. P. G. l-a indus în eroare pe numitul D., prezentându-i în mod mincinos faptul că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală scoate la licitaţie două autoturisme şi că poate obţine respectivele autoturisme cu suma de 9.000 euro. Bărbatul a plătit în acest scop suma de 7.500 euro, dar nu a mai primit autoturismele promise şi nici nu i-a fost restituită suma achitată.

Femeia este acuzată că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale a instigat-o pe numita T., contabil, să îi elibereze lui A. P. G. cele două adeverinţe necesare pentru obţinerea a două credite de împrumut de la două CAR-uri. Până la pronunţarea unei hotărâri definitive, cei doi inculpaţi beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Bărbatul a mai fost condamnat în 2013 la 4 ani de închisoare cu executare tot pentru înşelăciune, acesta fiind liberat condiţionat în 2015.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea