Cea mai veche specializare de licență de la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia se desființează! Alături de arheologie, vor intra în lichidare două specializări filologice

Cea mai veche specializare de licență de la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia se desființează! Alături de arheologie, vor intra în lichidare două specializări filologice.

La propunerea Facultății de Istorie și Filologie a Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia (UAB), Senatul a aprobat în ședința din această lună intrarea în lichidare a 3 programe de studii de licență pentru care solicitările din partea candidaților au fost tot mai reduse în ultimii ani.

Printre acestea se regăsește și Arheologia, una dintre specializările care în 1991 au stat la baza înființării prin HG nr. 474/1991, ca înstituție publică de stat, iar Facultatea de Științe a fost prima structură la care au fost școlarizați studenți, la domeniul Istorie, specializarea Arheologie.

Cea dintâi promoție a absolvit în anul 1996, an în care personalul didactic desfășura deja săpături arheologice în situri preistorice cunoscute din bazinul Mureșului mijlociu.

Din anul 1998 și-a început funcționarea și masteratul de arheologie preistorică. Pe lângă speializarea Arheologie, Facultatea de Istorie și Filologie a propus desființarea altor două programe de licență din domeniul Filologie: Limba și literatura română – Limba și literatura franceză și Limba și literatura franceză – Limba și literatura engleză, astfel că în ultimii 3 ani nu au mai existat studenți nou admiși.

În schimb, Senatul UAB a aprobat în aceeași ședință inițierea procedurilor de înființare a programului de studii universitare de masterat Sisteme electronice inteligente avansate, în limba engleză, forma de învățământ Frecvență redusă, din domeniul de masterat Inginerie electronică, telecomunicații și tehnologii informaționale, în cadrul Facultății de Științe Exacte și Inginerești.

Adela SPĂTAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...