Cea mai amplă campanie de împădurire pe care a avut-o vreodată România va demara în această primăvară, în cadrul Lunii Pădurii

Cea mai amplă campanie de împădurire pe care a avut-o vreodată România va demara în această primăvară, în cadrul Lunii Pădurii

Ministrul Mediului, Costel Alexe, susține că în primăvara acestui an, în cadrul Lunii Pădurii, va demara cea mai amplă campanie de împădurire pe care a avut-o vreodată România, iar una dintre acțiuni vizează plantarea de pomi pe terenurile degradate în vederea protejării solului, conform Mediafax.

„Programul de împădurire pe care Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor îl propune pentru primăvara anului 2020 – Campania Națională de Împădurire – și modalitățile prin care ACoR poate susține acest proiect prin care se dorește creșterea suprafețelor de pădure la nivel național au reprezentat principalele teme ale întâlnirii pe care am avut-o cu delegația formată din primari de comune, membri ai Asociației Comunelor din România (ACoR). Una din modalitățile de creștere a suprafețelor ocupate cu păduri o reprezintă împădurirea terenurilor degradate în vederea protejării solului, a refacerii echilibrului hidrologic și a îmbunătățirii condițiilor de mediu”, scrie, sâmbătă dimineața, pe Facebook, Costel Alexe.

Ministrul susține că reprezentanții ACoR au fost de acord ca unitățile administrative teritoriale (UAT) să identifice cât mai repede terenurile degradate și alte suprafețe de teren în vederea începerii campaniei de împădurire.

Citește și: Mesaje de 1 martie • Mesaje de Mărţişor • Mesaje de primăvară, SMS -uri, felicitări şi urări frumoase pe care le puteţi trimite odată cu venirea primăverii • Mesaje amuzante și haioase de Mărțișor. Felicitări de 1 martie

„Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, în calitate de coordonator tehnic al acţiunilor de împădurire a terenurilor degradate, finanţează de la bugetul de stat şi prin Fondul de ameliorare a fondului funciar cu destinaţie silvică întocmirea documentaţiilor tehnico-economice, lucrările de împădurire şi întreţinere a terenurilor degradate, precum şi paza respectivelor lucrări, până la declararea închiderii stării de masiv. Documentaţiile tehnico-economice şi lucrările necesare pentru ameliorarea prin împădurire a terenurilor degradate, constituite în perimetre de ameliorare, se execută de unităţi specializate, atestate de autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură”, explică sursa citată.

Proprietarii (UAT, asociaţii, persoane fizice etc.) care au terenuri în perimetrul de ameliorare îşi păstrează dreptul de proprietate, atât în timpul, cât şi după efectuarea lucrărilor prevăzute în documentaţiile tehnico-economice legal aprobate, menționează ministrul Mediului.

sursa: stiripesurse.ro

Facebook Twitter Google+ YouTube 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...