Ce spune Patriarhia Română despre redeschiderea bisericilor pentru credincioși

După ce ușile bisericilor au stat de două luni închise pentru enoriași, Biserica Ortodoxă Română își dorește reluarea slujbelor religioase la care să participe și credincioșii.

În acest sens, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat pentru Digi24 că „Biserica Ortodoxă Română, ca și celelalte culte religioase din România/ Europa, (va) face demersuri firești și riguros argumentate pe lângă autorități, pentru a găsi împreună căile raționale de întoarcere graduală, precaută, dar grabnică la starea de normalitate: revenirea oamenilor, cu respectarea măsurilor de protecție necesare, inclusiv la exercitarea dreptului fundamental la viața religioasă publică, adică în biserici”.

ELIT

Ordonanța militară numărul 2 adoptată în 21 martie a prevăzut măsuri stricte pentru organizarea nunților, botezurilor sau înmormântărilor.

De la acea dată, Conform documentului, actele religioase au fost oficiate de preoți doar dacă la ele participau cel mult 8 persoane.

Mihail David - 2020

De asemenea, ordonanța a prevăzut ca preoții să poată oficia slujbe online, din biserică, fără enoriași. În acest mod s-au desfășurat și slujbele de Paște.

sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

ciclop 5 mai 2020 at 21:11

credinciosii se pot ruga f.f.f. bine si in lacasul propriu , casa proprie, fara sa fie expusi la infectare , acum este mai important sa ne aparam sanatatea si viata rugandu-ne in lacasul propriu, apoi cand lucrurile vor intra complet in fagasul normal credinciosii vor putea sa mearga si la biserica .

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...