Ce se va întâmpla în cazul în care județul Alba va trece de pragul de 3 infectați la o mie de locuitori?

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Rând pe rând, localitățile din județul Alba și din țară sunt afectate negativ de către efectele devastatoare pe care virusul pandemic le cauzează încă de la începutul său.

Noi măsuri sunt concepute și implementate pentru a încetini și stopa propagarea sa, dar o întrebare rămâne în mintea cetățenilor: Ce se va întâmpla în cazul în care un județ întreg trece de incidența de infectare de 3 la o mie de locuitori?

ELIT

Nicolae Albu, Prefectul județul Alba, a declarat pentru ziarulunirea.ro următoarele: ,,Dacă incidența dintr-un județ va trece de pragul de 3 infectări la o mie de locuitori, mai mult ca sigur se va convoca o nouă ședință a CJSU și se vor lua cele mai potrivite măsuri, în funcție de situația din zone. Numărul ridicat de infectări confirmate se datorează în principal testării masive. Ca și județ, facem de 5 ori mai multe teste decât un județ de dimensiuni asemănătoare și, la apariția fiecărui focar, ne asigurăm că toți contacții sunt de asemenea testați și focarele sunt izolate, ca și în cazul celui de la Galda.”

De asemenea, reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că, în acest moment, sunt 50 de locuri disponibile la spitalele din județ și încă 3 locuri la Terapie Intensivă.

Măsurile care s-au luat sunt deja cele maxime permise, iar polițiștii au fost trimiși pe teren pentru a se asigura că măsurile sunt respectate.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419