Rămâi conectat

Sport

Ce onoare: „Alba Blaj” Arena, gazdă, în 24-26 octombrie, pentru turneul doi preliminar al Champions League, cu Volei Alba Blaj printre participante!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Onoare pentru Alba: săptămâna viitoare, în perioada 24-26 octombrie, „Alba Blaj” Arena va fi gazda meciurilor din cadrul turneului doi preliminar din Champions League, la volei feminin, ultima fază înaintea grupelor întrecerii continentale, cu campioana României, Volei Alba Blaj printre cele 4 participante, alături de campioanele din Cehia, Belgia și Croația.

Programul meciurilor a fost stabilit de CEV, iar biletele vor fi scoase la vânzare până la finele săptămânii.

Iată ordinea partidelor

*marți, 24 octombrie: Asterix Avo Beveren – Mladost Zagreb, Volei Alba Blaj – Kralovo Pole Brno;

*miercuri, 15 octombrie: Asterix Avo Beveren – Kralovo Pole Brno, Mladost Zagreb – Volei Alba Blaj

*joi, 26 octombrie: Kralovo Pole Brno – Mladost Zagreb, Volei Alba Blaj – Asterix Avo Beveren

„Ca imagine este ceva extraordinar pentru sportul din Alba. Din acest punct de vedere, este un mare succes, confirmându-se că a meritat investiția în Sala Polivalentă. Champions League înseamnă spectacol, sunt 4 echipe campioane, iar Blajul merita așa ceva, să se bucure de un asemenea eveniment„, a precizat primarul Gheorghe Rotar.

Participante vor fi Volei Alba Blaj, campioana României, și Kralovo Pole Brno (Cehia), calificate în urma turneului de acum două săptămâni de la Brno, respectiv Asterix Avo Beveren (Belgia) și Mladost Zagreb (Croația), venite din grupa preliminară de la Zagreb. În primele dueluri directe, Volei Alba Blaj s-a impus cu 3-1 cu Kralovo Pole Brno, iar Asterix Avo a trecut, în minimum de seturi de Mladost, în turul preliminar anterior.

Va fi prima competiție continentală găzduită de Sala Polivalentă din „Mica Romă”, inaugurată la finele lunii trecute cu un eveniment de gală, Supercupa României, la masculin și feminin. S-a ajuns ca Blajul să găzduiască aceste 6 întâlniri europene întrucât, de data aceasta, spre deosebire de primul turneu, când cheltuielile au fost suportate de gazde, acum cluburile vor achita costurile cu cazarea și masa, iar oferta reprezentantei României a fost cea mai mică.

Din motive legate de costurile de organizare, cluburile din Cehia și Zagreb au declinat acest lucru, într-o primă fază, deși aveau dreptul conform regulamentului CEV (prioritate la alegere având prima clasată în ierarhia coeficienților).

Primele două clasate de aici vor merge în adevăratele grupe ale Ligii Campionilor.  Mergând mai departe, în cazul depășirii și a acestui turneu, Volei Alba Blaj va juca fie în Grupa D (Carraro Imoco Conegliano, Developres Rzeszow sau Allianz MTV Stuttgart) – dacă va termina prima, fie în grupa E (LSK Commercecon Lodz, Volero Le Cannet și SC Prometey Dnipro) – dacă se va clasa pe locul secund.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Târg de Crăciun la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia | Strângere de fonduri pentru dotarea și modernizarea bibliotecii

Dan HENEGAR

Publicat

în

După modelul de succes din 2022, când s-au strâns fonduri pentru realizarea unui teren de sport acoperit, lucrările fiind în desfășurare, și în acest an Târgul de Crăciun al Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia are un scop bine definit: crearea unei biblioteci funcționale, sub deviza “Împreună pentru școala noastră”. Printr-un parteneriat cu Narada, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare