Rămâi conectat

Sport

Ce derby „de Alba” avem sâmbătă pe „Cetate”! Unirea Alba Iulia – Performanţa Ighiu, duelul marilor orgolii, cu implicaţii la vârf

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ultimul derby “de Alba” al anului, pe „Cetate”, sâmbătă, de la ora 14.00, între Unirea Alba Iulia şi Performanţa Ighiu, are implicaţii enorme, rivalele dorind să dea lovitura morală conjudeţenei, dincolo de miza punctelor, cu însemnătate aparte pentru ighieni, ce rânvesc la titlul de campioni de toamnă, la concurenţă cu „U” Cluj, ce evoluează la Galda.

Ca şi comparaţie, la precedentul duel direct, în „Vinerea Mare”, acum 7 luni, la Ighiu, a fost un 2-2 incitant, cu prolog şi epilog, iscate de declaraţiile acuzatoare şi ironice între Armando Popescu şi Adorian Himcinschi. Şi dacă atunci, când formaţiile se plasau pe poziţii neutre în ierarhie, s-a iscat un asemenea „război” verbal, vă daţi seama ce reprezintă acest meci direct ce trage cortina peste prima parte a campionatului. Mulţi jucători au schimbat taberele în timp, la „alb-negrii” regsindu-se I. Grozav sau F. Morar, iar ighienii mizează pe ex-uniriştii Cl. Oara sau Joldeş (Potopea fiind absent)

*Manea, palmares negativ cu „Him” şi Unirea

Amintirile duelurilor cu Unirea Alba Iulia şi Adorian Himcinschi, omologul său de pe banca tehnică a uniştilor, sunt dureroase pentru Mihai Manea. Acesta, fost jucător al Unirii („secund” atunci Adorian Himcinschi”), nu a câştigat niciun joc direct. Cei doi tineri antrenori au fost şi adversari în Liga a IV-a, într-o aspră bătălie pentru câştigarea campionatului, între Performanţa şi Mureşul Vinţu de Jos, în stagiunea 2014-2015, când ighienii s-au impus în ambele jocuri directe, 3-0 şi 3-1, reuşind să ajungă la baraj şi apoi acceadă în Liga a 3-a. Mai mult, Performanţa şi-a adjudecat atunci şi Cupa României, faza judeţeană şi Supercupa AJF Alba, învingând de fiecarea dată echipa condusă de Mihai Manea, care şi când pregătea Şurianu Sebeş şi Mureşul Vinţu de Jos a fost blocat de gruparea albaiuliană. “Unirea Alba Iulia reprezintă un adversar puternic, iar un derby judeţean are de fiecare dată o presiune suplimentară, indiferent de poziţiile din clasament. O astfel de întâlnire aduce un plus de orgolii şi ambiţii, dar vrem să fie o dispută plină de fair play şi să câştige echipa mai bună. Nu ne-am supăra să terminăm turul pe locul întâi, dar nu depinde doar de noi. Industria poate încurca «U» Cluj, dar şi noi trebuie să câştigăm”, a precizat Mihai Manea.

*Himcinschi, împotriva ambiţiilor fostei echipe

Adorian Himcinschi va fi  la a doua apariţie în postura de oponent al grupării ighiene pe care a părăsit-o în toamna anului trecut. “La Performanţa am cunoscut cele mai bune realizări ale carierei, însă totul a trecut, sunt la Unirea şi vrem să învingem la despărţirea de suporteri”, a menţionat Adorian Himcinschi, care a activat în jur de doi ani la Performanţa Ighiu, din toamna anului 2014, cunoscând rezultate deosebite: promovarea în eşalonul terţ şi terminarea primei stagiuni din Liga a 3-a pe locul secund. “Perfomanţa este o formaţie bună la acest nivel, cu jucători de valoare, un antrenor tânăr, de perspectivă, într-un cuvânt o reală candidată la promovare”, a mai spus “principalul” Unirii. “Orice derby judeţean are farmecul său şi aduce o suplimentare a mizei, o dorinţă a jucătorilor pentru o prestaţie cât mai bună, orgolii, ambiţii, interes. Ne respectăm la nivel de cluburi şi asta trebuie să se vadă în disputa de pe teren. Ştim că putem decide campioana de toamnă şi cred că Industria nu va pierde cu «U». Meciul nostru este deschis oricărui rezultat, dar noi vrem să învingem”, a încheiat Himcinschi, ce dispune de întregul efectiv.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea