Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ce ACHIZIȚII sunt VIZATE de anchetatori în cazul REȚINERII primarului din Vințu de Jos și ce firmă ar fi implicată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul comunei Vințu de Jos, Petru Ioan Barbu, alături de administratorul unei firme cu care primăria avea mai multe contacte, au fost reținuți marți de polițiștii pentru delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în luna decembrie a anului 2020, instituția, prin reprezentantul legal, ar fi încheiat 5 contracte de prestări servicii cu administratorul unei societăți comerciale, din municipiul București, reprezentată de un bărbat de 69 de ani, din București, pentru întocmirea de studii de fezabilitate, expertiză tehnică și studii de specialitate (topografic, geotehnic, hidrologic), în scopul extinderii rețelei de alimentare cu apă potabilă, pe raza unei comune, contra sumei de 427.805 lei.

Citește și: Primarul comunei Vinţu de Jos, Petru Ioan Barbu, REȚINUT de polițiști pentru delapidare și uz de fals: Prejudiciu de peste 400.000 lei

Primăria comunei Vințu de Jos a încheiat, în 16 decembrie 2020, prin achiziție directă pe platforma SEAP, cinci contracte cu firma Dani Building SRL, reprezentată de Pintea N., administrator, din București.

Contractele încheiate și valoarea lor:

  • Realizare studiu topografic suport studiu de fezabilitate/ documentație de avizare a lucrărilor de intervenții în vederea realizării rețea canalizare ape uzate menajere și statie de epurare/ alimentare cu apă potabilă/ modernizare drumuri de interes local/ infrastructura rutiera – 124.500,00 lei, fără TVA
  • Realizare studiu geotehnic suport studiu fezabilitate/documentație de avizare a lucrărilor de intervenții – 36.000,00 lei, fără TVA.
  • Întocmire documentație de expertizare tehnică pentru rețele edilitare existente în vederea realizării unei extinderi de alimentare cu apa potabila – 48.000,00 lei, fără TVA.
  • Realizare Studiu de fezabilitate alimentare cu apă potabilă – 130.000,00 lei, fără TVA.
  • Realizare studiu hidrologic- întocmire SF alimentare cu apă potabilă – 21.000,00, fără TVA

Suma totală a celor cinci contracte este de 359.500 lei, fără TVA. Suma totală, cu TVA, este de 427.805 lei.

CITEȘTE ȘI: Reacția conducerii PNL Alba după REȚINEREA primarului comunei Vințu de Jos. Ce măsuri ar putea lua

Potrivit risco.ro, firma Dani Building SRL are pe rol 10 procese, majoritatea dintre acestea fiind cu instituții publice, mai precis cu primării.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea