Rămâi conectat

Ştirea zilei

Reacția conducerii PNL Alba după REȚINEREA primarului comunei Vințu de Jos. Ce măsuri ar putea lua

Ziarul Unirea

Publicat

în

Liderii PNL Alba așteaptă în acest moment să afle care va fi decizia judecătorilor în cazul reținerii primarului din Vințu de Jos, Petru Ioan Barbu.

Edilul, împreună cu un administrator de firmă, au fost reținuți de polițiștii din Alba pentru delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Ar fi creat un prejudiciu în valoare de peste 400.000 de lei, în urma achitării unor expertize și studii de fezabilitate fictive, care ar fi trebuit să fie realizate în scopul extinderii rețelei de alimentare cu apă potabilă a unei comune.

Unii dintre liderii de partid ai acestui județ nu au auzit de această faptă decât în această dimineață, în presă, cum ar fi Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Marius Hațegan, președintele interimar al organizației municipale din Alba Iulia a PNL, a declarat pentru ziarulunirea.ro faptul că „ în momentul în care vom afla care va fi decizia judecătorului, vom propune și măsurile care vor trebui luate. Dacă se va lua măsura arestului preventiv sau la domiciliu, conform statului, acesta va fi suspendat din funcția de președinte al PNL Vințu de Jos.”

Citește și: Primarul comunei Vinţu de Jos, Petru Ioan Barbu, REȚINUT de polițiști pentru delapidare și uz de fals: Prejudiciu de peste 400.000 lei

De asemenea, potrivit IPJ Alba, față de primar și față de administratorul societății comerciale a fost luată măsura reținerii, urmând ca în cursul zilei de azi, 23 februarie, să fie prezentați în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea