Rămâi conectat

Curier Județean

Ce a pățit un bărbat care a dat bani pentru a-ș recupera mai repede permisul de conducere suspendat

Unirea Ziarul

Publicat

în

Ce a pățit un bărbat care a dat bani pentru a-ș recupera mai repede permisul de conducere suspendat

Un bărbat din judeţul Hunedoara a fost condamnat de Tribunalul Alba la pedeapsa de 1 an şi 4 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe o perioadă de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Inculpatul (C. Costică) a fost suprins în flagrant, în ianuarie 2019, în timp ce a primit suma de 100 euro şi 100 lei de la un denunţător pentru care ar fi trebuit să intervină în vederea restituirii permisuluui de conducere suspendat.

Anterior, în aceeaşi zi, două persoane au depus denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba prin care care au sesizat faptul că bărbatul a pretins şi primit, în cursul lunii decembrie 2018, suma de 600 lei de la aceştia, lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra unor funcţionari din poliţie, în sensul de a-i determina să restituie permisul de conducere suspendat al unuia dintre aceştia, înainte de expirarea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce.

Ulterior, unul dintre denunţători a fost contactat de C.C., care i-a pretins suma de 100 euro şi 100 lei în acelaşi scop, întâlnirea urmând să aibă loc în municipiul Alba Iulia în data de 8 ianuarie, când a fost organizat flagrantul.

Dosarula fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, care, ulterior, l-a trimis în judecată. ”În baza art. 241 alin. 1 lit. b Cod procedură penală constată încetată de drept măsura controlului judiciar dispusă prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba din data de 08.01.2019.

În conformitate cu dispoziţiile art. 291 al.2 Cod penal, dispune confiscarea sumei de 470 lei de la inculpat, sumă primită la data de 27.12.2018. În baza art. 292 al.2 şi 3 Cod penal constată că sumele de 100 euro şi 100 de lei primite de inculpat la data de 08.01.2019 au fost restituite denunţătorului”, se precizează în decizia Tribunalului, din 16 octombrie 2019.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea