Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cazul maidanezului tranchilizat la Cugir: Amendă de 7.000 de lei dată unui bărbat pentru împiedicarea organelor de a lua măsurile necesare pentru menținerea ordinii publice. Precizări de la Poliția Locală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cazul maidanezului tranchilizat la Cugir: Amendă de 7.000 de lei dată unui bărbat pentru împiedicarea organelor de a lua măsurile necesare pentru menținerea ordinii publice. Precizări de la Poliția Locală

După ce mai multe imagini cu capturarea unui câine maidanez de pe o stradă din orașul Cugir au apărut în spațiul public, luni, 3 iulie, reprezentanții Poliției Locale Cugir au transmis mai multe precizări.

„Având în vedere imaginile recent publicate pe o rețea de socializare (definită ca spațiu public, conform Deciziei I.C.C.J nr. 4546 din 27.11.2016), Poliția Locală a orașului Cugir, face următoarele precizări: în data 03.07.2023, polițiștii locali au fost solicitați să acorde sprijin personalului din cadrul serviciului specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân, care efectuau o acțiune de capturare a unui câine fără stăpân, pe str. Gheorghe Asachi, dar au fost împiedicați să își desfășoare activitatea, li s-au proferat injurii, expresii jignitoare și amenințări cu acte de violență de către o persoană necunoscută.

Citește și: Maidanez tranchilizat în plină stradă într-un oraș din Alba. Oamenii, în stare de șoc: ”Era plin de sânge și se zbătea”

În urma deplasării polițiștilor locali în locația de mai sus, au constatat că toate cele sesizate se confirmă, fiind identificată o persoană de sex masculin care împiedica acțiunea în desfășurare a firmei de ecarisaj, deranja ordinea și liniștea publică și nu s-a conformat solicitărilor repetate de a înceta faptele de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Având în vedere cele prezentate mai sus numitul B. S., a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991-republicată cu amenzi în valoare totală de 7.000 lei, pentru împiedicarea, sub orice formă a organelor însărcinate cu menținerea ordinii publice de a lua măsurile necesare pentru menținerea ordinii publice și pentru săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora.

Citește și: ADOPTĂ-L pe Săgeată, câinele capturat de hingheri la Cugir: Peste 200 de patrupede din adăpostul de la Lancrăm își așteaptă omul să îi ia acasă

Facem precizarea că modul de capturare a câinilor fără stăpân s-a efectuat de către angajații firmei de ecarisaj, cu mijlocul din doarea serviciului specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân, repectiv armă cu tranchilizant, și că sub nici o formă, polițiștii locali nu au folosit armamentul din dotare.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 155/2010-legea poliției locale, polițiștii locali acordă sprijin personalului specializat din cadrul serviciului specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân în capturarea şi transportul acestora la adăpost.

Vă informăm că, câinele capturat în data de 03.07.2023 se află în prezent la adăpostul de câini de la Lancrăm, str. Ulița Veche, jud. Alba. Anexăm și link-ul de mai jos.
https://ziarulunirea.ro/adopta-l-pe-sageata-cainele-capturat-de-hingheri-la-cugir-peste-200-de-patrupede-din-adapostul-de-la-lancram-isi-asteapta-omul-sa-ii-ia-acasa-839162/”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Cugir.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea