Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cazul femeii ucise pe o trecere de pietonii din Aiud: Trei ani de închisoare pentru șoferul BMW-ului și 100.000 de euro daune morale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cazul femeii ucise pe o trecere de pietonii din Aiud: Trei ani de închisoare pentru șoferul BMW-ului și 100.000 de euro daune morale

Tânărul în vârstă de 25 de ani, din Mirăslău, care a ucis o femeie de 45 de ani, pe o trecere de pietoni din Aiud, a fost condamnat la 3 ani de pușcărie și plata a peste 100.000 de euro daune, către familia victimei.

În data de 26 septembrie 2020, în timp ce conducea un autoturism, cu viteză excesivă, mult peste limita legală, nu ar fi acordat prioritate de trecere și a acroșat o femeie de 45 de ani, din Aiud, care traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni.

Înstanța rețină că, la data de 26.09.2020, în jurul orei 20.20, inculpatul A. A. T. s-a deplasat cu autoturismul marca BMW, pe direcția Aiud-Turda, împreună cu el fiind numitul M. A., aflat pe scaunul din dreapta față.

CITEȘTE ȘI: VIDEO ȘOCANT| O femeie de 45 de ani, aflată pe o trecere de pietoni din Aiud, SPULBERATĂ de o mașină. Imagini cu impact emoțional!

Pe trecerea de pietoni din dreptul Detașamentului de Pompieri Aiud, semnalizată corespunzător, prin indicator și marcaj transversal, era angajată regulamentar în traversarea străzii, numita B. B. B., în vârstă de 45 de ani. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere amplasate în acea zonă, se poate observa că inculpatul circula cu viteză excesivă, mult peste limita legală, aspect menționat și de martorul A. V. A. și recunoscut și de inculpat cu ocazia cercetării locului faptei.

Inculpatul nu a acordat prioritate de trecere numitei B. B. B., nu a frânat și nici nu a efectuat manevra de evitare a victimei, din sens opus necirculând vreun vehicul, astfel că a lovit-o pe aceasta, provocându-i răni grave, după câteva ore având loc decesul la Spitalul Județean.

YouTube video

Instanța a avut în vedere gradul ridicat de pericol social al faptei concretizat în specificul valorii sociale lezate – viața persoanei, siguranța rutieră, dar și contextul și modalitatea de comitere a faptei, extrem de gravă. Imaginile video surprinse de camera de supraveghere aflată în apropiere sunt șocante, este vizibil faptul că inculpatul avea o viteză foarte mare, cu mult peste limita legală, că nu a frânat în niciun fel când s-a apropiat de trecerea de pietoni, că nu a efectuat nicio manevră de evitare a victimei, ci pur și simplu a spulberat-o pe aceasta, proiectând-o câțiva zeci de metri în față, prin aer, de pe capota mașinii pe care o conducea. Din perspectiva instanței, fără a face aici teoria distincției formelor de vinovăție, fapta inculpatului este la limita infracțiunii de omor, la viteza cu care se deplasa în centrul orașului, în condiții meteo nefavorabile.

CITEȘTE ȘI: ACCIDENT rutier MORTAL la Aiud: O femeie a DECEDAT după ce a fost acroșată de o mașină pe trecerea de pietoni

„Atitudinea inculpatului față de faptele comise este una de regret, cel puțin la nivel declarativ, pe de altă parte însă, inculpatul nu a manifestat nici un fel de interes pe durata procesului pentru despăgubirea în vreun fel a părților civile sau pentru o minimă manifestare a compasiunii față de familia victimei. În ceea ce privește individualizarea judiciară a executării pedepsei, luând în considerare contextul cauzei, singura modalitatea de executare viabilă în cauză este detenția” se arată în motivarea instanței.

Sentința Judecătoriei Aiud nu este definitivă, ea putând fi atacată cu drept de apel în 10 zile de la comunicare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină punctajul maxim la Olimpiada Națională de Matematică din 2023: În 2024, Mențiune și medalia de aur, la etapa națională de matematică și argint la fizică

Ziarul Unirea

Publicat

în

EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină punctajul maxim la Olimpiada Națională de Matematică din 2023: În 2024, Mențiune și medalia de aur, la etapa națională de matematică și argint la fizică Eduard Pițu, elev în clasa a VIII-a C, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea