Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Câți elevi are, în medie, un profesor din județul Alba la clasă? Diferență simțitoare între rural și urban

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Câți elevi are, în medie, un profesor din județul Alba la clasă? Diferență simțitoare între rural și urban

În cursul zilei de astăzi, 20 octombrie 2023, a avut loc o ședință organizată de reprezentanții IȘJ Alba, în Aula Universității 1 Decembrie 1918, Alba Iulia.

Întâlnirea a avut ca tema Raportul privind starea învățământului din județul Alba în anul școlar 2022-2023.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Astfel, datele prezentate de Cornel Sandu, Inspector Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Alba, privind raportul elevi/profesori din județul Alba pentru ultimii patru ani școlari au adus o perspectivă asupra evoluției sistemului educațional local și a impactului acestuia asupra comunităților din mediul urban și rural.

În mod constant, în perioada 2019-2023, s-a observat o tendință de menținere a raportului elevi/profesori în jurul valorii medii de 12,60. Cu toate acestea, anul școlar 2020-2021 a înregistrat o scădere ușoară, aducând acest raport la 12,10. Această scădere poate fi interpretată ca un rezultat al incertitudinilor aduse de pandemia COVID-19 și de necesitatea adaptării la învățarea online și hibridă.

De-a lungul perioadei, se remarcă diferențe semnificative între mediul urban și rural. În mediul urban, raportul dintre numărul elevilor și numărul personalului didactic de predare a rămas constant peste valoarea 12, reflectând probabil o presiune mai mare asupra școlilor din orașe și municipii, datorată numărului mare de elevi și cerințelor ridicate.

Pe de altă parte, în mediul rural, observăm o scădere semnificativă a acestui raport în ultimul an școlar. Această scădere poate fi legată de mai mulți factori, inclusiv tendința de migrație a populației din mediul rural către orașe, precum și scăderea demografică în aceste zone. Aceste schimbări demografice au dus la o reducere a numărului de elevi, dar și la provocări în asigurarea accesului la educație de calitate în comunitățile rurale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea