Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Câteva sute de mașini Range Rover din România, rechemate în service. Producătorul a identificat probleme la frâne, uși și instalația electrică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Range-Rover-Producătorul auto britanic Land Rover a identificat probleme la unele SUV-uri produse între anii 2006 -2016, fiind vorba de frânele de pe față, deschiderea ușilor în mers și oprirea bruscă a motorului din cauza circuitelor electrice. Câteva sute de mașini din România, sunt rechemate în service, după cum urmează:

În cazul modelelor Range Rover produse între anii 2006-2012, un total de 261 unități din România sunt rechemate în service din cauza frânelor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

“Este posibil sa apara o pierdere de lichid de frana ca urmare a craparii unuia dintre furtunurile de frana fata. Acest lucru poate provoca defectarea circuitului de franare fata. Sistemul de franare al vehiculului este de tip cu dublu circuit, unul care actioneaza asupra rotilor din fata, iar celalalt asupra rotilor din spate. Daca survine o pierdere importanta de lichid de frana se aprinde un triunghi de avertizare rosu in cadrul instrumentelor de bord si se afiseaza mesajul check brake fluid (verificati nivelul lichidului de frana). Soferul trebuie sa solicite asistenta de specialitate. Pierderea de lichid va provoca si defectarea circuitului de franare fata. Circuitul de franare spate va fi in continuare functional, insa feedback-ul pedalei va fi mai slab si cursa acesteia mai lunga. Distantele de franare vor creste si creste astfel si riscul de accident”, a anuntat producatorul auto britanic.

Problemele au fost observate in service-uri, de mecanici, care au constatat pierderi de lichid de frana pe la conductele din fata si exista inregistrat un accident minor care are drept cauza aceasta problema.

Reparatia va dura circa o ora si include inlocuirea furtunurilor flexibile de la franele rotilor din fata. De asemenea, reparatia include si o extindere a sistemului de fixare avariat.

O alta problema a masinilor Range Rover este deschiderea usilor in mers. De aceasta campanie sunt vizate 154 unitati Range Rover (2013-2016) si 76 masini Range Rover Sport (2014-2016).

“(…) Clientii au raportat imposibilitatea blocarii usii in pozitie inchisa, fie cu incuiere simpla sau dubla. Unii dintre clienti au raportat ca una dintre usile vehiculului s-a deschis in timp ce vehiculul era in mers. S-a raportat un numar de cazuri in care clientii s-au plans de manifestari asemanatoare”, spune Premium Auto, importatorul masinilor Land Rover in Romania.

In ceea ce priveste modelele Range Rover Evoque (113 unitati) si Land Rover Discovery Sport (47 masini) au fost descoperite probleme la instalatia electrica.

Rutarea cablajului electric al motorului in zona sistemului de recirculare a gazelor (EGR – Exhaust Gase Recirculation) poate produce un posibil contact intre cablajul de motor si carcasa sistemului EGR, ceea ce poate produce deteriorarea izolatie firelor si genera un scurt-circuit.

“Inginerii Land Rover au identificat ca in cel mai rau caz posibil motorul se poate opri in mers fara nicio avertizare prealabila. In situatia in care motorul se opreste rezervorul de vacuum se va goli si se va pierde servoasistarea la franare si servoasistarea directiei”, noteaza fabricantul.

Franele si volanul vor putea fi actionate in continuare, dar va fi necesar un efort mai mare.

Au fost raportate cazuri in care motorul unor vehicule s-a oprit in timpul functionarii, dar nu au fost inregistrate accidente sau vatamari de persoane.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de rechemare in service remedierea defectului este gratuita, fiind suportata de fabricant. (C.M.)

sursa:hotnews

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Paste fericit 2024. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de PASTE fericit • Texte cu URARI, FELICITARI de Paste 2024, SMS -uri frumoase, haiose şi amuzante de Sfintele Pasti • Felicitare de Paşte pentru persoanele dragi, prieteni, părinți, profesori, bunici, colegi, iubit(ă), sefi. Mesaje de Paște prin SMS,  gânduri pe care le poţi trimite prietenilor cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale. Învierea Domnului aduce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea