Rămâi conectat

Cultură Educație

Catalog online în toate școlile. Notele şi absențele elevilor, verificate oricând de către părinţi

Ziarul Unirea

Publicat

în

În urma unui proiect legislativ deja adoptat de Parlament, notele şi absentele care se regăsesc în cataloagele şcolare din toată ţara vor fi înregistrate şi în varianta online.

„Se înfiinţează «Catalogul şcolar On-line», platforma şcolară on-line pentru publicarea zilnică a notelor şi absentelor elevilor. Înfiinţarea şi gestionarea permanentă a «Catalogului On-line» intra în responsabilitatea unităţilor de învăţământ preuniversitar”, este specificat în iniţiativa legislativă.

Astfel, proiectul legislativ iniţiat de mai mulţi senatori şi deputaţi din PSD şi PP-DD înfiinţează plaforma şcolară „Catalogul Online”.
În propunerea legislativă, iniţiatorii susţin că există mai multe astfel de platforme online în ţara care funcţionează, însă „nici unul din site-urile despre care facem vorbire nu se află sub controlul exclusiv al unei unităţi de învăţământ”, potrivit documentelor.

Iniţiatorii au ca scop facilitarea accesului zilnic al părinţilor la informaţiile privind situaţiile şcolare ale elevilor, se arată în expunerea de motive a propunerii. Mai exact, părinţii vor putea afla, prin intermediul unei aplicaţii, ce note au copiii lor, dar şi câte absenţe, totul în timp real.

Senatul a acordat votul pozitiv cu 92 de „DA” şi 11 „NU”.
Măsurile prevăzute în proiectul legislativ se vor aplică la doi ani după ce documentul este publicat în Monitorul Oficial. Pentru a intra în vigoare, acesta mai trebuie să fie promulgat de către preşedintele ţării şi, ulterior, publicat în Monitorul Oficial.

Sursa: portalinvatamant.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Perle la Simularea la Bacalaureat 2024: ”Imperiul Otoman a inventat țările balcanice”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Perle la Simularea la Bacalaureat 2024: ”Imperiul Otoman a inventat țările balcanice” La fel ca în fiecare an, Bacalaureatul și simularea lui vin cu o coleție de perle care arată că unii dintre tinerii României Educate, cum se cheamă proiectul de țară al președintelui Iohannis, nu prea înțeles cum stă treaba cu educația: După Revoluția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea