Catalog online în toate școlile. Notele şi absențele elevilor, verificate oricând de către părinţi

În urma unui proiect legislativ deja adoptat de Parlament, notele şi absentele care se regăsesc în cataloagele şcolare din toată ţara vor fi înregistrate şi în varianta online.

“Se înfiinţează «Catalogul şcolar On-line», platforma şcolară on-line pentru publicarea zilnică a notelor şi absentelor elevilor. Înfiinţarea şi gestionarea permanentă a «Catalogului On-line» intra în responsabilitatea unităţilor de învăţământ preuniversitar”, este specificat în iniţiativa legislativă.

Astfel, proiectul legislativ iniţiat de mai mulţi senatori şi deputaţi din PSD şi PP-DD înfiinţează plaforma şcolară “Catalogul Online”.
În propunerea legislativă, iniţiatorii susţin că există mai multe astfel de platforme online în ţara care funcţionează, însă “nici unul din site-urile despre care facem vorbire nu se află sub controlul exclusiv al unei unităţi de învăţământ”, potrivit documentelor.

Iniţiatorii au ca scop facilitarea accesului zilnic al părinţilor la informaţiile privind situaţiile şcolare ale elevilor, se arată în expunerea de motive a propunerii. Mai exact, părinţii vor putea afla, prin intermediul unei aplicaţii, ce note au copiii lor, dar şi câte absenţe, totul în timp real.

Senatul a acordat votul pozitiv cu 92 de “DA” şi 11 “NU”.
Măsurile prevăzute în proiectul legislativ se vor aplică la doi ani după ce documentul este publicat în Monitorul Oficial. Pentru a intra în vigoare, acesta mai trebuie să fie promulgat de către preşedintele ţării şi, ulterior, publicat în Monitorul Oficial.

Sursa: portalinvatamant.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...