Ziarul Unirea

Cătălin Cacovean, USR Alba Iulia: Când politicienii fac meci, elevii nu fac școală

Filiala locală USR Alba Iulia, prin vocea vicepreședintelui Cătălin Cacovean, condamnă atitudinea politicienilor implicați în gestionarea șantierului de reconstrucție a Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian”.

Concret, după ce Primăria Alba Iulia a obținut anul trecut 1,6 milioane lei pentru reabilitarea și extinderea liceului, prin celebrul PNDL – ”care a scos țara din noroaie”, după cum ne spunea doamna Dăncilă. Astfel au început disensiunile politice dintre administrația PNL-istă și tabăra PSD-istă compusă din Prefectură și Inspectoratul Școlar, pentru că fiecare dorea să se fălească cu această ispravă.

ELIT

Inițial, elevii ar fi trebuit să fie mutați în clădirea Colegiului ”Dorin Pavel”, iar aceștia din urmă în clădirea Școlii Generale nr. 9, înainte de începerea școlii. Primăria se face vinovată că a început procedura de mutare abia în toamnă, deși știa din primăvara anului trecut. Apoi, Prefectura a atacat în contencios hotărârea Consiliului Local, astfel că elevii stau la cursuri printre schele, grămezi de moloz și praf. Ca soluție de compromis s-a găsit mutarea celor 600 de elevi într-o clădire total neîncăpătoare pentru un asemenea număr mare de elevi, respectiv Școala Generală nr. 9.

Cum a putut lăsa Inspectoratul Școlar Județean Alba să se întâmple așa ceva? Cum a putut doamna Dărămuș, o altă eminență PSD-istă, să umilească în acest hal instituția în care a predat și tocmai pe foștii dumneaei colegi? Din acest motiv, USR Alba Iulia le solicită atât doamnei Dărămuș, cât și domnului prefect Dănuț-Emil Hălălai, să prezinte public scuze elevilor și profesorilor și să găsească de urgență o soluție adecvată la această problemă. Deși au dat dovadă de o lipsă crasă de responsabilitate, profesionalism și etică, nu ne facem iluzii că domniile lor își vor prezenta demisiile de onoare.

”Când lupta politică ajunge să afecteze buna funcționare a unei instituții de învățământ și liberul acces al elevilor la o educație de calitate, atunci avem o problemă. Nu este nimeni în măsură să se joace cu viitorul copiilor, cu atât mai mult pentru a-și încurca adversarul politic.

Acesta este rezultatul politizării instituțiilor și al numirilor în fruntea acestora a unor personaje iresponsabile, neprofesioniste și aservite politic. Ajunge! Este timpul pentru schimbare!

Solicit doamnei Inspector Școlar General, Marcela Dărămuș și domnului prefect Dănuţ-Emil Hălălai să înceteze această bătaie de joc la adresa elevilor și profesorilor, să își prezinte public scuze și să găsească de urgență o soluție adecvată la aceasta problemă. Nu îmi fac iluzii că domniile lor își vor prezenta și demisiile de onoare.

Când dorința de a face <<meci>> cu administrația locală, lucru la care se pricepe cel mai bine, demonstrează că demnitatea nu este o valoare la care dânșii se raportează. Când politicienii fac meci, elevii nu fac școală!”, a declarat domnul Cătălin Cacovean, vicepreședinte al Filialei Locale USR Alba Iulia.

Biroul de presă al USR ALBA

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Călin Matieș: DRUMUL RUȘINII Județului Alba are vinovații exact în persoanele care se dau acum mari salvatori!

Drumul Național 75, cel mai prost drum al județului Alba și poate cel mai jalnic din întreaga Românie are și… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

2 Comentarii

LISANDRU 7 martie 2019 at 19:41

A fost respectată LEGEA, Hotărârea din Consiliu LocaL a fost politică, așa Comunitatea își dă seama ca la viitoarele alegeri să nu mai dea girul unui singur partid, PNL. În Consiliu Local, este necesar sa fie reprezentanți din toate partidele politice, pentru a NU fi votate proiectele după principiul ” așa vrem noi”. Nu este normal ca o școala ca Liceul Tehnologic Dorin Pavel, singura din județ în domeniul construcțiilor , unde este nevoie acerbă de forță de muncă în construcții să fie mutată după un vot politic PNL, PENTRU O SITUAȚIE DE PROVIZORAT, fără a ține seama
de baza materială a liceului tehnologic care asigura formarea
tinerilor in construcții.
LEGEA NU SPUNE ASTA, LICEUL TEHNOLOGIC DORIN PAVEL, ALBA IULIA, NU A OBȚINUT NICIUN VOT ÎN ȘEDINȚA DE CONSILIU LOCAL. CINE FACE POLITICĂ????
Rezultatul a fost cel care trebuia să se întâmple pentru Liceul Tehnologic, fiind înțeleasă și situația Liceului Economic de a funcționa într-o clădire, fosta școală generală nr.9. Rușine Liceului Economic din Alba Iulia, pentru gândirea critică de a distruge prin mutare un liceu de construcții cu tradiție în domeniu. Felicitări Prefecturii Județului Alba, Tribunalului Alba pentru DECIZIA luată corect. LEGEA TREBUIE RESPECTATĂ ÎNTOTDEAUNA!

Ema 7 martie 2019 at 20:05

Măi omule, șefa ISJ se laudă singură la ședințele cu directorii câte isprăvi a făcut și cum e cea mai tare din țară, iar tu îi vrei demisia ??

Comentariile sunt oprite