Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cât va costa masa tradiţională de Crăciun în 2023. Câți bani vor scoate românii din buzunar pentru sarmale, cozonaci şi salată de boeuf

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În luna decembrie, oamenii se gândesc automat la sărbători. Mai exact, unde vor face Crăciunul, ce pun pe masa festivă, dar şi ce cadouri le vor lua celor dragi.

Cei mai mulți dintre români, adică 64% spun că își vor petrece sărbătorile acasă, în timp ce 16% vor fi musafiri pentru rude. Puțini dintre ei, sub 10%, spun că-și vor vizită prietenii sau vor merge la munte. 7% spun că vor merge de Crăciun într-o stațiune montană, dar spun că la noi în țară.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Citește și: Postul Crăciunului 2023: Zilele cu dezlegare la pește pentru creștinii care țin post

Cât scot românii din buzunar, în medie, pentru masa de Crăciun

Citește și: Cu cât se vinde un porc în iarna anului 2023: Un milion de exemplare sacrificate pentru masa de Crăciun

Totuși 50% dintre români spun că în preajma sărbătorilor își doresc să viziteze unul dintre târgurile de Crăciun organizate la noi în țară, dar sunt mult mai puțini cei care respectă cu adevărat tradițiile de sărbători.

Sub un sfert dintre români spun că vor merge la colindat în Ajunul Crăciunului, în timp ce 58% dintre ei spun că vor primi colindători dacă le vor bate la ușa. Impodobitul bradului de Crăciun pare că ar fi activitatea preferată a românilor de sărbători. 83% dintre ei spun că vor împodobi bradul anul acesta.

Citește și: Preferințele românilor de Crăciun, să fie gazde sau musafiri. Ce obiceiuri tradiționale se mai păstrează

Cei mai mulți aleg un brad artificial din motive de protecție a mediului. Puțini dintre români vor împodobi un brad pe care îl au deja plantat în grădina.

Nu vor lipsi produsele tradiționale de pe masă de Crăciun. În top vor fi, în ordine, sarmalele în frunze de varză, cozonacul, salată de boeuf și cârnații. 740 de lei este suma media pe care o şiva cheltui o familie din România pentru masă de Crăciun.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători

Bogdan Ilea

Publicat

în

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători Mai multe bănci din România au un program special de interacțiune cu clienții în perioada sărbătorilor pascale.  CEC Bank CEC Bank a luat toate măsurile pentru ca, în zilele care sunt declarate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea