Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cu cât se vinde un porc în iarna anului 2023: Un milion de exemplare sacrificate pentru masa de Crăciun

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu cât se vinde un porc în iarna anului 2023: Un milion de exemplare sacrificate pentru masa de Crăciun

Pregătirile pentru masa de Crăciun au început deja, iar românii sunt interesați de prețul la care se vinde un porc în această iarnă. Cu toate că prețurile înregistrează o creștere, iar salariile rămân constante, oamenii păstrează tradițiile și obiceiurile, urmând să le respecte și în 2023.

Astfel, pentru a satisface cererea, în acest an vor fi sacrificați aproximativ un milion de porci, conform datelor statistice.

Prețul unui porc în 2023
Românii sunt cunoscuți consumatori de carne de porc, sacrificând milioane de exemplare anual.

Iarna, în preajma sărbătorilor, numeroase preparate tradiționale devin nelipsite din meniu, de la friptura de porc și jumări până la piftie cu carne de porc, șorici, slănină, ciolan afumat, cârnați și caltaboși.

Pe piață, se discută că prețul mediu pentru un kilogram de carne de porc va fi, în decembrie 2023, în jur de 24 de lei. Totuși, trebuie menționat că prețul variază considerabil în funcție de zonă și lanțul de magazine.

Amendă de 2.900 de lei pentru șoferii care nu au asta în mașină pe timp de iarnă. Ce nu trebuie să le lipsească
De exemplu, conform Antena 1, magazinul online de la Mega Image vinde ceafa de porc fără os la prețul de 23,39 lei (aproximativ 650 de grame), iar un cotlet de porc fără os, pachet special, costă 38,49 lei (aproximativ 1,1 kilograme).

La Auchan, un kilogram de carne tocată de porc are un preț de 20,99 lei, un kilogram de ceafă de porc afumată vrac costă 45,95 lei, iar un kilogram de slănină de porc afumată se vinde la 27,95 lei.

Cu toate acestea, observăm că numărul celor care cumpără carne de porc pentru a-și prepara acasă produsele tradiționale a început să crească din nou. Dacă în anii precedenți, românii obișnuiau să se aprovizioneze din magazine specializate, în acest an, preferă în măsura posibilului să pregătească acasă bunătățile din carne de porc.

În ce condiții pot vinde porcii fermierii
Pentru a respecta normele sanitare, autoritățile au impus o serie de condiții pe care fermierii care doresc să vândă porci trebuie să le respecte.

În primul rând, vânzarea de porci nu mai este permisă decât dacă „un medic veterinar de liberă practică, împuternicit de DSVSA județeană, completează o fișă de examinare clinică care atestă starea de sănătate a animalului respectiv”.

În astfel de cazuri, autoritățile române asigură că „serviciile medicilor sunt gratuite, inclusiv eventualele medicamente”.

De asemenea, persoanele fizice au în continuare dreptul să crească porci pentru consumul familial.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea