Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cât câștigă cadrele didactice. Salariile care determină profesorii să declanșeze greva generală

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cât câștigă cadrele didactice. Salariile care determină profesorii să declanșeze greva generală

Începând cu data de 22 mai, profesorii urmează să intre într-o grevă generală. Una dintre cerințele pe care le au profesorii se referă la majorarea salariilor.

Potrivit grilei de salarizare, salariul net al unui profesor debutant cu studii superioare de lungă durată este de aproximativ 2.400 de lei.

Conform informațiilor prezentate de Edupedu.ro, salariile de bază ale profesorilor au atins nivelul maxim prevăzut de grila de salarizare.

Salariile cadrelor didactice ar fi trebuit să crească până la nivelul grilei de salarizare din 2022 încă din anul 2020, dar guvernele conduse de Orbán și Cîțu au amânat în mod repetat majorarea salariilor.

În anul precedent, Guvernul Ciucă a aprobat două creșteri succesive de 4 procente.

În luna februarie, Edupedu.ro a raportat, pe baza unor surse, că profesorii vor beneficia de o creștere salarială cuprinsă între 3% și 8% pentru salariul din ianuarie.

Liderul sindical Simion Hăncescu (FSLI) a avertizat că există riscul ca examenele naționale să fie date peste cap de greva generală din învățământ:

„Vina nu este a noastră, nici a oamenilor din sistem, este a guvernanților. Ei trebuie să se gândească, a lor este vina, dacă se va întâmpla, repet, să nu se dea examenele naționale sau să se decaleze”, a spus acesta.

Ministrul Educației a spus se vor găsii soluții:

“Sunt convinsă că se vor găsi soluții punctual. Nu cred că ar trebui pus pusă în pericol în niciun fel structura anului școlar sau procesul educațional”, a declarat Ligia Deca.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea