Rămâi conectat

Ştirea zilei

Căsătorii de o zi la USL Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe protocolul PSD-PNL că au şi răbufnit problemele în căsnicia lor din interes parafată cu mare pompă, chiar de Dragobete. Reprezentanţii celor două partide au uitat, se pare, să ne spună că totul a fost o joacă, de o zi, asemenea celor făcute de liceeni pe la mall. Dîrzu se autointitulează candidat la Primăria Alba Iulia, proclamându-şi victoria prin ziare în timp ce liberalii contraatacă cu sondaje fabricate. Ceea ce vroia să fie o poveste dulce de Dragobete se dovedeşte a fi doar un jurnal de front în care sunt consemnate cu sânge luptele interne din USL(A).
Între cele două partide nu există nici un fel de comunicare. Atanasiu şi Dîrzu nici măcar nu-şi vorbesc, iar liberalii îi tratează de sus pe pesedişti, luându-i de fiecare dată în râs. Atanasiu îşi trimite doar locotenenţii din eşalonul II să discute cu conducerea de la PSD şi nu a vrut să vină nici la semnarea protocolului, dar l-au obligat liderii de la Bucureşti.
Dîrzu se bate cu pumnul în piept prin ziare prezentând programe de relansare economică şi prezentându-se drept candidatul providenţial pentru Primăria Alba Iulia, dar nu spune nimic. Vorbeşte doar generalităţi pentru că habar nu are ce se întâmplă prin oraş. De fapt, Dîrzu doar semnează nişte articole scrise de echipa de strategi de la Bucureşti. Strategii ăia scumpi şi străini! Sunt chiar curios ce o să mai scoată acum, după ce, în 2008, a devenit celebru cu abatoarele…
Dîrzu habar nu are pe ce lume este. Spune că nu există infrastructură când în oraş se lucrează, de mai mulţi ani, la refacerea canalizării, aducţiunii de apă şi la refacerea străzilor, spune că va face parc industrial la Alba Iulia, când primarul Mircea Hava a început deja de mai mult de un an proiectul Zonei de Dezvoltare Economică şi deja a fost inaugurat, în această zonă, sediul unei firme de importanţă europeană. La fel, în necunoştinţă de cauză, vorbeşte şi despre „proiectele megalomanice” din Cetate. Îi recomand lui Dîrzu, dacă vrea să candideze la primărie, să mai iasă, măcar la sfârşit de săptămână, să se plimbe prin oraş să ştie măcar ce are şi ce nu are oraşul astă. Îi împrumut şi un GPS să nu se rătăcească…
Dacă tot îşi aduce prietenii la un pahar şi pe urmă iese în ziar să ne spună cum a fost el gazda unei mari întruniri economice, ar putea, Dîrzu, să-şi aducă în vizită şi strategii de la Bucureşti sau din America, aceia care-i scriu articolele, să se plimbe cu ei prin Alba Iulia şi să vadă cum stau treburile pe aici. Ar ieşi poate din zona penibilului şi ar avea vreo şansă să se joace cu el şi ceilalţi copii, de la PNL.
Alin CUCUI,
vicepreşedinte al PDL Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Urs observat la Răhău, pe drumul național: Locuitorii, avertizați prin mesaj RO-ALERT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urs observat la Răhău, pe drumul național: Locuitorii, avertizați prin mesaj RO-ALERT

Locuitorii din Răhău au fost avertizați duminică seara, prin mesaj RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate.

”A fost semnalată prezența unui urs în localitatea Răhău pe DN! Evitați zona, rămâneți în locuințe! Păstrați distanța față de animal și nu încercați să vă fotografiați cu acesta sau să îl hrăniți. Fără să vă expuneți pericolului protejați animalele din gospodărie”, este mesajul transmis prin Ro-ALERT.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sfaturi care le-ar putea salva viața celor care dau nas în nas cu ursul

În primul rând, și poate cel mai important sfat, este să îți păstrezi, pe cât posibil, calmul. Da, este greu să te menții liniștit înt-o întâlnire cu un potențial vital extrem de crescut, însă trebuie să te mobilizezi, să tragi de câteva ori aer în piept și să fii cât poți de atent la comportamentul ursului.

Observă dacă animalul este agresiv, dacă este pur și simplu în trecere sau dacă mănâncă. Un alt sfat oferit de salvamontiști este următorul: indiferent de comportamentul ursului, încearcă să te retragi cu mișcări cât mai lente, cât mai ușoare și nu bruște, care ar putea fi percepute ca un semn de agresiune din partea ta.

La fel de important este să păstrezi contactul vizual cu animalul sălbatic, pentru a-i vedea mișcările, comportamentul. Evită, însă, pe cât posibil să îl privești țintă în ochi. Acest lucru poate fi interpretat de urs tot ca un semn de agresiune din partea ta.

Toți salvamontiștii atrag atenția asupra faptului că nu este bine să pornești într-o drumeție singur, fără a fi însoțit de măcar 1-2 parteneri de drum. De asemenea, rucsacul tău ar trebui să conțină un fluier și un spray de urs, pe care îl poți cumpăra din magazinele de specialitate.

Totodată, trebuie să știi că, dacă ursul înaintează spre tine, nu este neapărat un semn că urmează un atac, însă e bine să fii precaut. La fel, dacă animalul se ridică pe labele din spate, nu înseamnă că te va ataca, ci că vrea să obțină cât mai multe informații despre situația în care se află.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

COD ROȘU de FURTUNI în Alba: Averse torențiale, descărcări electrice și acumulări de apă. Localitățile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD ROȘU de FURTUNI în Alba: Averse torențiale, descărcări electrice și acumulări de apă. Localitățile vizate

meteorologii au emis o avertizare meteo cod roșu de furtuni, valabilă până la ora 23.00, în două localități din județul Alba.

Se vor semnala averse torențiale care vor acumula local 30…35 l/mp, frecvente descărcări electrice – în ultimele 3 ore, în zona avertizată, s-au cumulat cantități de apă de 60…80 l/mp.

Elit - Gustul Desăvârșit

Localitățile vizate: Cugir, Săliștea.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Fotografii din județul Alba, săraci lipiți pământului: Diferențe ENORME între venitul declarat și prețurile practicate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fotografii din județul Alba, săraci lipiți pământului: Diferențe ENORME între venitul declarat și prețurile practicate

O nuntă, un botez, alte petreceri pe care protagoniștii le doresc imortalizate profesionist sunt o bucurie! Nu numai pentru ei, dar și pentru cei angajați să presteze serviciile foto-video. 

Prețurile pentru aceste prestații se învârt în jurul a 1000 de euro pentru foto și a 1500 de euro pentru video. Sigur că la un eveniment mare nu merge un singur om și suma se împarte, dar, oricum este un câștig frumușel.

Elit - Gustul Desăvârșit

Conform datelor frunizate de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Alba, valabile pentru anul 2022, avem în întreg județul 69 de persoane fizice autorizate pentru prestarea de activități foto-video, din care 15 sunt în mediul rural și 54 în mediul urban astfel: municipiul Alba Iulia – 24, municipiul Aiud – 6, Municipiul Blaj – 8, Municipiul Sebeș – 6, Câmpeni – 1, Cugir – 3, Ocna Mureș 4, Teiuș – 2, Crăciunelu de Jos – 1, Galda de Jos – 3, Ighiu – 1, Lupșa – 3, Meteș – 1, Săliștea – 1, Săsciori – 3, Șpring – 1, Valea lungă – 1.

Dintre aceștia, cei din Teiuș, Valea Lungă, Crăciunelu de Jos și Ighiu au declarat venituri zero din această activitate pentru anul trecut. Restul au declarat un venit total de 738.264 de lei, adică un venit mediu anual de 10.699 de lei.

Asta ar însemna 892 de eli/lună! Extrem de puțin, ba am putea spune că practicanții acestei meserii sunt săraci lipiți pământului, în deplin contrast cu prețurile practicate și pe care le poate verifica oricine punând o simpă întrebare prin târg: cam cât se plătește foto-video pentru o nuntă? Răspunsul: 2000 – 2500 de euro, adică peste 10.000 de lei pentru un singur eveniment.

Desigur, 10.699 de lei/an este media veniturilor declarate în condițiile în care, de exemplul, fotograful de la Meteș a declarat 22.863 de lei/an, dar cel de la Șpring 700 de lei/an. La Alba Iulia, unde e cel mai mult de lucru, venitul total declarat pentru anul 2022, de cei 24 de prestatori foto-video este de 296.509 de lei/an adică o medie de 12.355 de lei an, reprezentând 1.029,6 lei/lună! Mira-m-aș!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare