Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Casa Verde și Rabla 2024: Beneficiarii vor primi mai putini bani începând de anul viitor!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vești proaste pentru unii cetățeni români, deoarece Guvernul intenționează să reducă semnificativ finanțarea pentru programele Rabla și Casa Verde.

Potrivit proiectului de ordonanță de urgență, se preconizează o tăiere considerabilă a fondurilor alocate acestor programe, afectând direct pe cei care intenționau să beneficieze de instalarea de panouri fotovoltaice sau să participe la programul Rabla.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Proiectul de ordonanță propune o reducere semnificativă a finanțării pentru cele două programe. În ceea ce privește subvențiile pentru panourile fotovoltaice, acestea vor fi înjumătățite, scăzând de la 20.000 de lei la 10.000 de lei per solicitant începând cu anul 2024.

Ordinul stipulează că „în anul 2024, finanțarea care se acordă prin Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională este în sumă de 10.000 lei/solicitant”, conform informațiilor de pe Digi24.ro.

În ceea ce privește programul Rabla Plus, proiectul prevede o reducere drastică a subvenției, aceasta urmând să ajungă la 2.000 de euro, comparativ cu suma actuală de 10.000 de euro. Ordinul menționează că „în anul 2024, cuantumul ecotichetului acordat prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, 2020 – 2024, este în sumă maximă de 10.000 lei”.

Citește și: Programul Rabla Plus ar putea fi modificat pentru a promova producția auto internă

De asemenea, subvenția pentru achiziționarea unei mașini sau motociclete noi în schimbul casării celei vechi va fi de cel mult 3.500 de lei. În cazul în care două autovehicule uzate sunt casate pentru a cumpăra unul nou, se vor acorda 5.000 de lei.

Aceasta reprezintă o scădere semnificativă față de suma actuală de 54.000 de lei pentru tichetele Rabla Plus, în cazul casării a două autoturisme vechi în vederea achiziționării unei mașini electrice. Pentru programul Rabla Clasic, suma prevăzută este de 7.000 de lei pentru o mașină uzată și 10.000 de lei pentru două autoturisme uzate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea