Rămâi conectat

Actualitate

Casă de Sănătate sau de îmbolnăvit contribuabilIi?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Subsemnatul Crişan Gheorghe, contribuabil la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, vă mărturisesc frustrarea şi revolta mea în legătură cu umilinţele repetate pe care le-am trăit la CJAS Alba. În data de 14 martie am primit acasă decizia de impunere cu nr. de înregistrare 3172, cu sumele care trebuie achitate defalcate pe trimestre. A doua zi, 15 martie, în jurul orei 11.00, m-am prezentat la casieria acestei instituţii să plătesc contribuţia pentru primul trimestru. Casieriţa, vizibil iritată de solicitarea mea, m-a trimis cu un ton răstit la un alt ghişeu, de unde să mi se dea un alt bilet cu suma pe care trebuia să o plătesc, deşi îi prezentasem documentul – decizia de impunere cu sumele stabilite. În luna februarie a.c. mi-am luat o zi liberă şi m-am deplasat la CJAS Alba unde am stat la rând de la ora 12.00 şi până la ora 14.00, când s-a închis casieria în faţa mea şi a altor persoane care se mai aflau la coadă. Am fost nevoit să îmi mai iau o altă zi liberă pentru a putea plăti această contribuţie. Deşi am fost să-mi plătesc obligaţiile şi nu am reuşit din cauza sistemului Casei, iar când nu achiţi la timp eşti penalizat. Menţionez faptul că într-o cameră de 3 pe 4 metri, zeci de contribuabili şi funcţionari la CJAS Alba stau înghesuiţi, nervoşi şi foarte stresaţi.
La CJAS Alba nu ai cu cine vorbi, nu vrea nimeni să îţi explice care este situaţia, toţi angajaţii evită să te ajute, culmea, deşi eşti cu banii în mână şi tot ce vrei e să plăteşti contribuţia la sănătate. Portarul care, omeneşte, a înţeles situaţia şi m-a lăsat să intru la juristul instituţiei pentru a-i cere explicaţii şi care a refuzat să mă asculte, a fost mustrat verbal pentru acest lucru. Nu vrea nimeni să explice situaţia încordată de la CJAS.
În consecinţă, pun întrebările: De ce trebuie să stea lumea la un ghişeu al CJAS Alba, ca să i se dea un bilet pe care scrie aceeaşi sumă din decizie pentru a putea plăti contribuţia? Al cui interes este să se creeze stres şi tensiuni între angajaţii CJAS Alba şi contribuabili? De ce nu se poate plăti în sistem electronic sau prin bănci această contribuţie la sănătate? De ce nu se poate plăti şi în alt loc, având în vedere aglomeraţia de la Casă?


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea