Rămâi conectat

Ştirea zilei

Casa de Cultură a Studenților ar putea fi PRELUATĂ de Primăria Alba Iulia. Printre motive este și „o mai bună administrare”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Casa de Cultură a Studenților ar putea fi PRELUATĂ de Primăria Alba Iulia. Printre motive este și „o mai bună administrare”

Primăria Alba Iulia va prelua Casa de Cultură a Studenților în proprietatea publică a municipiului și în administarea Consiliului Local, potrivit ultimului proiect de hotărâre, care va fi dezbătut în Consiliul Local.

Conform documentului, care va fi dezbătut la următoarea de ședință a CL, trecerea imobilului în proprietatea publică a municipiului Alba Iulia de la Ministerul Tineretului și Sporturilor este „oportună pentru facilitarea desfășurării activităților specifice, dar și pentru o mai bună administrare”.

Primăria a transmis deja o solicitare către Ministerul Tineretului și Sporturilor privind transmiterea în domeniul public local al municipiului Alba Iulia a Sălii de sport „l Mai” și a Casei de Cultură a Studenților Alba Iulia.

Ca scurt istoric, povestea clădirii începe la sfârșitul anilor 1800, când o grădiniță din parcul orașului a fost reamenajată și a primit rolul de „redută orășenească”, adică un fel de „club” frecventat de „lumea bună” a orașului: oameni de afaceri, magistrați, avocați, funcționari, profesori.

Clădirea a fost complet reamenajată, amplificată și modernizată înaintea Serbărilor Încoronării, din 15 octombrie 1922. Tot atunci, a primit și denumirea de „Teatrul Caragiale”. În același an, la 1 decembrie, a avut loc și deschiderea oficială a stagiunii teatrale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare Drumul național DN 74A s-a surpat în urma ploilor pe o porțiune de aproximativ 100 de metri, pe raza localității Cărpiniș din comuna Roșia Monană. Circulația rutieră în zonă se desfășoară pe un singur sens, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea