Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia datoare cu peste 140.000 de lei la bugetul local

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Criza economică lovește instituțiile de cultură din Alba Iulia care, din veniturile obținute, nu reușesc să-și plătească datoriile către bugetul local. Un exemplu este Casa de Cultură a Sindicatelor care solicită Consiliului Local scutirea de la plata impozitului pe clădiri.

Potrivit Anuței Șinar de la Direcția de Venituri, datoria se ridică la suma de 142.395,42 de lei din care 83.081 de lei reprezintă creanța fiscală principală iar 59.314,42 de lei majorări de întârziere, cu precizarea că impozitul pe clădiri nu a fost calculat pentru întreaga clădire de pe str. Mihai Viteazul nr.31, ci doar pentru acele încăperi care au fost închiriate sau date în folosință altor persoane juridice (SC Sevco Service SRL, SC Club Factory SRL, SC Vogue Studio SRL etc.).

Solicitarea de scutire de impozit este motivată de faptul că, din cauza veniturilor foarte reduse, dacă ar trebui să plătească această sumă instituția ar întâmpina serioase probleme financiare.

Ca urmare a unei permanente colaborări dintre Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia și Primăria și Consiliul Local Alba Iulia, unitatea noastră a fost permanent disponibilă pentru activități desfășurate în incintă de către ISU, Poliția și Jandarmeria Alba Iulia, școlile generale din municipiu, Liceul de Artă, Biblioteca Județeană (cafenele literare, întâlniri cu scriitori etc.), repetiții ale formației de dansuri a Centrului Cultural Augustin Bena, alte activități pentru care nu s-au perceput taxe de chirie sau consumuri. Solicităm în acest sens scutirea de impozitul pe clădire și de majorările de întârziere, menționând că în condițiile de autofinanțare și a unor slabe venituri, am ajunge altfel la a nu mai putea să ținem pe linia de plutire această reprezentativă instituție de cultură din municipiu. Sumele încasate sunt folosite de către unitatea noastră pentru plata salariilor, a utilităților și a acțiunilor cultural-artistice care se desfășoară în unitate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm de totala noastră disponibilitate în a găzdui în continuare activitățile solicitate de către dumneavoastră în instituția respectivă”, se arată în adresa semnată de Vasile Claudiu Marean, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Acesta mai precizează că ”după luna decembrie 1989 instituția a supraviețuit prin autofinanțare nemaiavând nici un suport financiar nici din partea sindicatelor locale și nici din partea Statului. În aceste condiții bilanțul anual între venituri și cheltuieli a fost în cel mai fericit caz zero”, dând ca exemplu luna ianuarie 2013 în care cheltuielile au fost de trei ori mai mari decât veniturile (respectiv 33.941 de lei față de venituri de 11.151 de lei) și luna iunie 2013 în care veniturile au fost de 8.772 de lei iar cheltuielile de 22.663 de lei.

Solicitarea de scutire de impozit va fi supusă spre aprobare consilierilor locali în ședința programată pe data de 17 septembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Zeci de tineri cu rezultate deosebite din Alba, premiați de europarlamentarul Victor Negrescu: ”Au devenit ambasadori de excepție ai județului și chiar ai României în cadrul competițiilor internaționale”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zeci de tineri cu rezultate deosebite din Alba, premiați de europarlamentarul Victor Negrescu: ”Au devenit ambasadori de excepție ai județului și chiar ai României în cadrul competițiilor internaționale” România și județul Alba au tineri de excepție. Am fost onorat să premiez zeci de tineri cu rezultate deosebite din județul nostru. De la sport la geografie, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea