Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Care este valoarea punctului de pensie în 2021: De ce este acesta important

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Care este valoarea punctului de pensie în 2021: De ce este acesta important

În cursul anului 2020, punctul de pensie a crescut cu 14% și, potrivit noii Legi a pensiilor, ce-ar urma să intre în vigoare în septembrie anul trecut, el ar fi trebuit să fie majorat cu alte 26%, însă acest lucru nu se va întâmpla.

Pentru că, așa cum a anunțat președintele Camerei Deputaților, fostul premier Ludovic Orban, ”punctul de pensie va creşte de la 1 ianuarie 2022”.

După ultima majorare de 14%, punctul de pensie a ajuns de la 1.265 lei la 1.442 lei, valoare care va rămâne neschimbată tot acest an. Prin urmare, tot atunci pensia mică s-a mărit de la 704 lei la 800 de lei, venit de care beneficiază, în prezent, 800.000 de pensionari, conform cifrelor Ministerului Muncii.

Dacă s-ar fi aplicat calendarul stabilit în noua lege a pensiilor, punctul ar fi trebuit să crească încă de toamna trecută, nu doar cu 14%, ci cu 40%, adică până la 1.775 lei. Dar dificultățile economice date de contextul pandemiei COVID-19 au făcut însă imposibilă aplicarea creșterii prevăzute la nivelul viitoarei legi a pensiilor.

Punctul de pensie este important deoarece, conform legii, cuantumul pensiei se determină prin înmulțirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie. Astfel, orice creștere a punctului de pensie aduce o creștere a tuturor pensiilor.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea