Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Care este motivul pentru care persoanele testate sunt supuse restricțiilor. Florin Cîțu: Cei care sunt testaţi se pot îmbolnăvi”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Care este motivul pentru care persoanele testate sunt supuse restricțiilor. Florin Cîțu: Cei care sunt testaţi se pot îmbolnăvi”

Excluderea persoanelor testate din categoria celor care nu sunt supuse restricțiilor, în cazul în care rata de infectare trece peste 6 la mie, a fost luată pe principiul că acestea se pot îmbolnăvi și pot ajunge la ATI, susține premierul Florin Cîțu.

„Deci rămâne trecut prin boală şi vaccinat, pentru acces. Ni se spune de la specialişti că este mai sigură această variantă, cei care sunt testaţi se pot îmbolnăvi şi pot lua şi atunci pot să ajungă în ATI, există acest risc mai mare, se îmbolnăvesc şi nu se ştie cum va evolua boala şi atunci, pentru cei trecuţi prin boală sau sunt vaccinaţi riscurile sunt mai mici, chiar dacă se infectează din nou”, a declarat Cîțu, joi seară la TVR.

Fiind întrebat dacă în atare condiţii nu există garanţia testului, el a explicat: „Avem garanţia că nu a fost, dar se poate infecta, asta este problema, şi riscurile sunt mult mai mari pentru aceste persoane”.

„Şi atunci este o decizie care înseamnă un fel de managementul riscului, de a reduce riscul pentru aceste persoane să se îmbolnăvească şi apoi să aibă complicaţii”, a adăugat Cîţu.

CNSU a aprobat, printr-o nouă hotărâre, că doar persoanele care sunt vaccinate anti-COVID sau care fac dovada trecerii prin boală pot avea acces la activităţi economice neesenţiale, de genul celor desfăşurate de restaurante sau terase, sau cele care au loc în sălile de sport.

Sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire

Ziarul Unirea

Publicat

în

Complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii, construit la Alba Iulia, printr-o investiție de peste 3 milioane lei: A fost semnată autorizația de construire Un complex cu teren multisport și locuri de joacă pentru copii va fi construit la Alba Iulia, Printr-o investiție de peste 3 milioane de lei. Vineri, 26 aprilie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea