Rămâi conectat

Actualitate

Cardul național de sănătate a devenit operațional: Din 1 mai va fi obligatoriu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cardul național de sănătate a devenit operațional de astăzi, 1 februarie. Pentru o perioadă de trei luni, poate fi utilizat în paralel cu sistemul actual, iar din luna mai va fi obligatoriu.

Conform unei hotărâri de Guvern adoptate miercuri, cardul naţional de sănătate va deveni obligatoriu pentru asiguraţi din 1 mai, anunţă Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Proiectul hotărârii, privind Normele metodologice de aplicare a cardului naţional de sănătate, prevedea utilizarea obligatorie a cardului începând cu 1 aprilie.

Cardul naţional de sănătate va fi utilizat în paralel cu actualul sistem de validare a serviciilor medicale, începând din 1 februarie.

În acest fel, se va asigura accesul la servicii medicale şi celor aproximativ 800.000 de asiguraţi care încă nu au intrat în posesia cardului. Guvernul a dispus aşadar prelungirea duratei în care cele două sisteme vor funcţiona paralel cu încă o lună.

Cardul naţional de sănătate trebuia să fie introdus până la sfârşitul anului 2007, potrivit Legii Sănătăţii nr. 95/2006, el putând deveni operaţional cu aproape opt ani mai târziu.

Cardul naţional, împreună cu prescripţia electronică şi cu dosarul electronic al pacientului, face parte din proiectul „Platforma informatică a asigurărilor de sănătate – PIAS”.

Autorităţile cred că atât cardul, cât şi prescripţia electronică reprezintă măsuri pentru eliminarea fraudei din sistem şi pentru verificarea reţetelor.

Sursa Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea