Rămâi conectat

Cultură Educație

Caravana literară organizată de Biblioteca județeană Alba, din nou în școli. În 5-6 decembrie va poposi la Alba Iulia, Sebeș și Aiud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

”Caravana literară a scriitorilor în școală” a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba va poposi, în perioada 5-6 decembrie 2017, în localitățile Alba Iulia, Aiud și Sebeș.

Marți, 5 decembrie 2017, începând cu ora 18.00, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba  va avea loc o întâlnire a scritorului Ovidiu Scridon cu cititorii din Alba Iulia. Programul va cuprinde lansarea cărții ,,Tu ce ai făcut astăzi?” și un minirecital de muzică folk susținute de Ovidiu Scridon.

A doua zi, miercuri 6 decembrie 2017, începând cu ora 11.45, caravana literară va poposi la Liceul Tehnologic din Sebeș, iar de la ora 14.00 la Școala Gimnazială „Axente Sever” din Aiud. Alături de Ovidiu Scridon și cartea lui vor mai fi prezenți la evenimente scriitorii Cornel Nistea, Lucian Dragoș Bogdan, Petre Paul și Felicia Colda. Parteneri în eveniment sunt Centrul Cultural ,,Lucian Blaga” Sebeș, Asociația GISAS Sebeș, Liceul Tehnologic Sebeș, Biblioteca Municipală ,,Liviu Rebreanu” Aiud, Școala Gimnazială ,,Axente Sever” Aiud.

 ”Caravana literară a scriitorilor în școală” este un proiect inițiat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România-Filiala Alba-Hunedoara și cu Inspectoratul Școlar Județean Alba. Proiectul are ca scop familiarizarea elevilor cu serviciile de bibliotecă, cultivarea gustului pentru lectură și transformarea bibliotecii într-un centru multicultural care să satisfacă cerințele exprimate de mebrii comunități pe care o deservește.

Proiectul ”Caravana literară a scritorilor în școală” a poposit în acest an în zece școli din județul Alba, în localitățile Alba Iulia, Sebeș, Aiud, Livezile, Fărău, Șona și Stremț. Proiectul s-a bucurat de o largă audiență în mijlocul elevilor de la  Colegiul  Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, Școala Gimnazială ,,Ion Agârbiceanu”, Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” din Alba Iulia și la școlile gimnaziale din comunele Livezile, Fărău, Șona și Stremț.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea