Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

14-17 februarie: Caravana de screening revine în judeţul Alba, pentru testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Caravana de screening revine în judeţul Alba, pentru testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV, în perioada 14-17 februarie 2023.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Facem un apel către femeile din grupul ţintă 24-64 de ani să conştientizeze importanţa depistării precoce a cancerului de col uterin şi să participe la screening, prin testare gratuită Babeş-Papanicolaou şi HPV.

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă în perioada 14-17 februarie 2023 în judeţul Alba, în localităţile Vinţu de Jos, Pianu şi Abrud.

În cadrul acestei acţiuni, femeile cu vârsta între 24 şi 64 de ani vor beneficia de consult de specialitate şi le vor fi recoltate probe pentru testare gratuită Babeş Papanicolau şi HPV, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

Programul caravanei în perioada 14-17 februarie 2023 este următorul:

-Vinţu de Jos – 14.02.2023 – începând cu ora 10.00 (str. Lucian Blaga nr. 47);
-Pianu – 14.02.2023 – începând cu ora 15.00 (Centrul de Informare Turistică Pianu);
-Abrud – 17.02.2023 – începând cu ora 10.00 (Biblioteca Orăşenească Abrud).

Femeile care se prezintă la caravană pentru testare sunt rugate să aibă la ele cartea de identitate.

Toate serviciile medicale oferite, respectiv consult de specialitate, testare Babeş Papanicolaou, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social şi psihologic, sunt GRATUITE, fiind finanţate în cadrul proiectului.

Screeningul cancerului de col uterin nu este de fapt un test pentru cancer. Este o metodă de prevenire a cancerului prin detectarea și tratarea anomaliilor precoce care, dacă nu sunt tratate, ar putea duce la cancer la colul uterin al unei femei. Riscul de cancer de col uterin invaziv este redus cu până la 90% pentru femeile care participă în mod regulat la programe organizate folosind oricare dintre cele două teste de screening recomandate. Cu alte cuvinte, 9 din 10 cancere invazive pot fi prevenite prin screening.

Screening-ul salvează vieti, iar cancerul de col uterin este unul dintre formele de cancer care poate fi prevenit si depistat precoce.
În stadii incipiente, cancerul de col uterin NU prezintă simptome. Însă un cancer de col uterin avansat poate cauza sângerări după actul sexual, sângerări între ciclurile menstruale sau scurgeri vaginale anormale.

Dacă aveţi vârsta între 24 şi 64 de ani, nu aşteptaţi instalarea simptomelor, ci testaţi-vă, prin efectuarea testului Babeş Papanicoalou şi HPV.
Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mesaje de Paște 2024. Cele mai frumoase texte cu URARI creștine pe care le poți trimite prin SMS cu ocazia sărbătorilor pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cele mai frumoase și simple mesaje de Paște creștine. URARI și FELICITARI de Pastele 2024. Scurte mesaje pentru prieteni, profesori, colegi, pe care le puteți transmite prin SMS de Sfintele Paști Romanii trimit, rudelor și prietenilor, cu ocazia sărbătorilor de Paște milioane de mesaje simple prin SMS. Iată mai jos ce mesaje de Paşte poţi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea