Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

CARANTINAREA se va putea face mai usor după noua metodologie: Reguli noi, mult mai aspre. Cum stau localitățile din ALBA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Conform noii metodologii elaborate de INSP, la data de 10 februarie, apar reguli noi, mai aspre pentru carantinarea unei localități.

Astfel una dintre principalele diferente este punctajul pentru rata de infectare. Punctajele alocate pentru trend și rata de infectare au fost majorate, iar cel total minim de la care se poate institui carantina a fost crescut la 65 de puncte (de la 60 de puncte).

În plus punctajele pentru trend, sub noua metodologie se cumulează și se dau puncte și pentru trend crescător sau staționar în ultimele 7 zile. În vechea metodologie pentru trend crescător se acordau puncte doar pentru 14 zile.

Punctajul pentru ponderea cazurilor in categoria de vârsta de peste 65 de ani a fost modificat. În vechea metodologie se dădeau 5 puncte dacă ponderea era peste 20%, acum punctele se acorda la o pondere de peste 15%.

Alba Iulia nu intra deocamdată sub incidența noii metodologii, pentru aproximativ 14 zile, pentru că analiza de risc fusese deja făcută înainte de începerea școlii pe metodologia veche.

După noua metodologie mai multe localități din Alba sunt vizate de carantinare.

Localități din județul Alba cu incidență peste 3 la mie:

Mogoș – 7 cazuri – 9,02
Ciugud – 23 cazuri – 7,05
Meteș – 16 cazuri – 5,65
Crăciunelu de Jos – 10 cazuri – 4,67
Alba Iulia – 309 cazuri – 4,04
Galda de Jos – 17 cazuri – 3,78
Sântimbru – 10 cazuri – 3,29
Livezile – 4 cazuri – 3,27
Vidra – 5 cazuri – 3,24
Ighiu – 22 cazuri – 3,12
Rădești – 4 cazuri – 3,06
Mirăslău – 6 cazuri – 3,02

Tabel cu diferențele între vechea și noua metodologie de evaluare a riscului


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea