Rămâi conectat

Politică Administrație

Căpușele revin! La spitalul Județean de Urgență Alba apelează tot mai multe persoane mușcate

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit Spitalului Județean Alba, în medie, aproximativ 10 persoane muşcate de căpuşe se prezintă săptămânal la Secţia de Boli infecţioase a Spitalului din Alba Iulia.

Primele cazuri de muşcături de căpuşă s-au semnalat în judeţul Alba încă din luna martie. Numărul persoanelor mușcate de căpușe crește semnificativ odată cu venirea căldurii.

Acest lucru se întâmplă deși administrația locală plătește anual sume importante de bani societății Coral Impex care asigură serviciile de dezinsecție și deratizare în municipiul Alba Iulia.

Testări pentru boala Lyme

“Boala Lyme (Lyme borrelioza sau borrelioza) este o boală infecțioasă produsă de o bacterie transmisă omului prin înțepătura de căpușă. Chiar dacă nu toate căpușele sunt purtătoare ale bacteriei Borrelia muşcătura acestei insecte nu trebuie ignorată. Cu cât boala este tratată mai repede, imediat după mușcătura de căpușă, cu atât șansele de vindecare sunt mai mari. Altminteri se poate ajunge la o borrelioză diseminată, cronică, cu afectări articulare, cardiace, oftalmologice și neurologice cronice.

„Numărul persoanelor care se prezintă la Secţia de Infecţioase din cauza muşcăturilor de căpuşe este în creştere. Au fost şi zile în care am avut 10 cazuri de acest fel, mai ales că la Alba Iulia se prezintă persoane din tot judeţul. Aici se pot face testările pentru boala Lyme şi se prescrie tratamentul. Se prescrie tratament cu antibiotice 21 de zile şi uneori chiar mai  ult dacă este cazul”, a explicat medicul Adina Curcă, şeful Secţiei de Boli infecţioase.

Simtome diferite de la un pacient la altul

Lyme mai este supranumită și „boala cu 1000 de fețe” deoarece afectează  întregul organism, iar din acaestă cauză simptomele ei mimează pe cele ale altor boli. Reacția individuală față de agentul patogen este foarte diferită de la om la om, de aici și multitudinea de manifestări.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea